Τεράστιο διπλό για τον Ολυμπιακό μέσα στο Κάουνας μετά από μεγάλη "μάχη" με 75-88 επί της Ζαλγκίρις

0



Γράφτηκε από τον Θωμάς Κορρές

Τεράστιο διπλό για τον Ολυμπιακό στο Κάουνας μετά από μεγάλη "μάχη" με 75-88 επί της Ζαλγκίρις με "άξονα" νίκης αυτή τη φορά την παραγωγικότητα της επίθεσης.

Ματς που ήταν στον... πόντο μέχρι τις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου όταν ο Θρύλος έπαιξε εξαιρετική άμυνα και συνέχισε να "πυροβολεί" το καλάθι της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν σε μεγάλη βραδιά τον Ματ Λοτζέσκι με 16π. και τον Κώστα Παπανικολάου με άλλους τόσους και σπουδαίες άμυνες, τον Γιώργο Πρίντεζη με 15π. και γενικά όλη την ομάδα σε καλή επιθετικά βραδιά, χαρακτηριστικό του πλουραλισμού στο σκοράρισμα είναι το γεγονός ότι είχαμε 6 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Ο Ολυμπιακός έκανε το 8-4 με το πέρας της 12ης αγωνιστικής της Regular Season στη Euroleague και παραμένει σε τροχιά 4άδας που δίνει και πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ της διοργάνωσης.

Μελανό σημείο του αγώνα ο τραυματισμός του Γιώργου Πρίντεζη στο 36' της αναμέτρησης με τον άσο του Θρύλου να γυρίσει τον αστράγαλό του και να πέφτει στο παρκέ σφαδάζοντας και κρατώντας το γόνατό του.

Το παιχνίδι δεν άρχισε καλά αμυντικά για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, αλλά όσο περνούσε η ώρα οι «ερυθρόλευκοι» βελτίωναν την εικόνα τους και έβρισκαν έτσι ρυθμό και στην επίθεση. Tελικά, όμως, οι γηπεδούχοι με συνεχόμενα τρίποντα προηγήθηκαν 23-21 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες βελτίωσαν την άμυνα τους και με τους Παπανικολάου και Λοτζέσκι να κάνουν σπουδαία δουλειά, πήραν προβάδισμα για το 40-42 του πρώτου ημιχρόνου.

Σπανούλης, Γκριν και Πρίντεζης ήταν για άλλο ένα παιχνίδι καταπληκτικοί και έτσι διατήρησαν τη διαφορά σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο για το 60-63.

Στην τελευταία περίοδο οι πρωταθλητές Ελλάδος πάτησαν γκάζι, Λοτζέσκι και Παπανικολάου συνέχισαν να σκοράρουν και η διαφορά πλησίασε τους 10 πόντους. Στην τέταρτη περίοδο με εξαιρετική άμυνα και 25 πόντους σκορ, οι Πειραιώτες έδειξαν πως είναι φτιαγμένοι από πανίσχυρο μέταλλο και έφτασαν στη νίκη με 88-75.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-21, 40-42, 60-63, 75-88

Ζαλγκίρις Κάουνας (Γιασικεβίτσιους): Πάνγκος 7 (1), Λεκαβίτσιους 11, Βέστερμαν 7, Σεϊμπούτις 5 (1), Μότουμ 12 (2), Γιανκούνας 18 (2), Γιαφτόκας, Μιλάκνις 6 (2), Λίμα, Καβαλιάουσκας 6, Ουλανόβας 3.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 10 (2), Μπιρτς 13 (6ριμπ), Γιανγκ 2, Παπαπέτρου, Σπανούλης 10 (2τριπ, 8ασ), Μιλουτίνοφ 6, Πρίντεζης 15 (1τριπ, 6ριμπ), Παπανικολάου 16 (2τριπ, 5ριμπ), Μάντζαρης, Λοτζέσκι 16 (1τριπ, 8ριμπ).
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 15, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τεράστιο διπλό για τον Ολυμπιακό μέσα στο Κάουνας μετά από μεγάλη "μάχη" με 75-88 επί της Ζαλγκίρις"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator