Ούτε εκλογές, ούτε δημοψήφισμα… Ο Τσίπρας έχει κάτι άλλο στο μυαλό του

0



Γράφει ο Λάζαρος Καλλιανιώτης

Εκείνοι που εξακολουθούν να διακινούν σενάρια πρόωρων εκλογών ή δημοψηφίσματος, προφανώς και δεν έχουν καταλάβει ακόμη τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πρωθυπουργός δεν σκοπεύει να γίνει αναχωρητής. Και κυρίως, δεν γοητεύεται από τα σενάρια της “παρένθεσης Μητσοτάκη”, καθώς έχει διαβάσει σωστά την πρόσφατη πολιτική ιστορία. Από το 2004, όταν ο Κώστας Λαλιώτης προέβλεπε ότι η νίκη Καραμανλή θα αποτελούσε παρένθεση, μέχρι και σήμερα, κάθε φορά που ένα κόμμα σκέφτηκε… πονηρά για τον αντίπαλό του, που ερχόταν καλπάζοντας στην εξουσία, κοινώς… βρήκε τοίχο.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ακόμη εξαιρετικά νέος για πολιτικός, ώστε να συνταξιοδοτηθεί. Γι’ αυτό και διαμορφώνει το πλαίσιο της μάχης μέχρις εσχάτων, ώστε ακόμη κι αν δεν του βγει, όπως προδικάζουν οι δημοσκοπήσεις, να έχει συνθέσει ένα προσωπικό legacy για μελλοντική αξιοποίηση.

Ο Πρωθυπουργός, για όσους είναι συνομιλητές του, επενδύει στην εξάντληση της Νέας Δημοκρατίας. Και στην ανάδειξη στοιχείων που ο ίδιος θεωρεί κοινωνικά μειονεκτήματα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ποντάροντας την ίδια στιγμή και στη χασμωδία που κατά καιρούς παρατηρείται στη σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Οι χειρισμοί της ΝΔ στο θέμα του κοινωνικού πακέτου προς τους συνταξιούχους, εκτιμά ότι τον δικαιώνουν, και ότι αποκόπτουν περαιτέρω τη γαλάζια παράταξη από κοινωνικές δεξαμενές. Πιστεύει δηλαδή ότι θα συμβεί αυτό που προέβλεψε από βήματος Βουλής ο Νίκος Παππάς, ότι οι βουλευτές της ΝΔ θα έχουν προχωρημένη δυσκολία να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους τη στάση του κόμματός τους.

Επιπροσθέτως, επειδή σε μερικές εβδομάδες θα κλείσει σχεδόν… ένας χρόνος από τη διατύπωση του κεντρικού πολιτικού αιτήματος της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι η κόπωση του επιχειρήματος αλλά και των γαλάζιων στελεχών, θα ενισχύσει περαιτέρω τη δική του θέση στην εξουσία.

Όλα αυτά φυσικά, υπό την αίρεση ότι θα κλείσει ομαλώς η δεύτερη αξιολόγηση. Διαφορετικά…

Πηγή "Υστερόγραφα"
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 28, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ούτε εκλογές, ούτε δημοψήφισμα… Ο Τσίπρας έχει κάτι άλλο στο μυαλό του"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator