Μπορεί η ΝΔ να δώσει ελπίδα στο λαό;

0



Εδώ που φτάσανε τα πράγματα δύο είναι οι επιλογές του Αλέξη Τσίπρα: Ηρωϊκή έξοδος και όποιον πάρει ο χάρος (και τη χώρα μαζί) ή σκληρές αποφάσεις, ήτοι νέο μνημόνιο. Θα το βαφτίσουν «επέκταση του κόφτη» και μετά το 2018, θα το πουν «μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο», θα το χαρακτηρίσουν «επέκταση του 3ου μνημονίου»;

Όπως και να το πουν θα είναι μια σειρά από δύσκολες αποφάσεις για πολύ δύσκολα μέτρα. Αυτή είναι η αλήθεια, κι αυτό πρέπει να πουν στον ελληνικό λαό.

Όμως, αυτή είναι η αλήθεια της κυβέρνησης. Τι γίνεται άραγε με την αλήθεια της Νέας Δημοκρατίας; Ποιο είναι το αφήγημα του κ. Μητσοτάκη προκειμένου να πάψει αυτή η οργή κατά του συνόλου του πολιτικού συστήματος;

Το 2014 ο κόσμος πίστεψε στον Τσίπρα, καλώς ή κακώς πίστεψε στην πλάνη. Ήθελε να ξεφύγει από αυτά που τον εξόργιζαν και τι καλύτερο από τον λαϊκισμό. Τότε υπήρχε το αφήγημα του λαϊκισμού και σ’ αυτό πόνταρε ο Τσίπρας.

Σήμερα, όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, υπάρχει μια καθολική αποδοκιμασία των κομμάτων. Δικαίως ή αδίκως ο κόσμος λέει «είστε όλοι ίδιοι, θα κάνετε τα ίδια, σε τίποτε δεν αλλάζει η μοίρα της χώρας». Παραίτηση, μοιρολατρία, οργή, αυτή είναι η αλήθεια.

Έτσι, λοιπόν, απέναντι σ’ αυτά τα συναισθήματα πρέπει η ΝΔ να καταθέσει το δικό της αφήγημα, να πει την ιστορία της για το πώς θα μπορούσε να αλλάξει τη μοίρα της χώρας.

Είναι σε θέση ο κ. Μητσοτάκης και η ομάδα του να δώσουν ελπίδα, ένα παράθυρο διαφυγής εντελώς διαφορετικό από αυτό που έδωσε ο Τσίπρας; Αυτό είναι το ζητούμενο για τη χώρα, όλα τα υπόλοιπα είναι κομματικές ανοησίες προκειμένου να ικανοποιηθούν όσοι ετοιμάζουν κοστούμια εξουσίας.

Ο Κυριάκος και η ΝΔ είναι η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα πρώτα, για την κεντροδεξιά στη συνέχεια. Αν αποτύχουν τότε θα ζήσουμε πολύ δραματικές καταστάσεις. Από οικονομικές επιπτώσεις μέχρι δράματα στα εθνικά μέτωπα που είναι όλα ανοικτά.

Για την κρισιμότητα των στιγμών, λοιπόν, πρέπει στη ΝΔ να σταθούν στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων. Θα πρέπει σε όλους να γίνει αντιληπτό ότι θα πρέπει να παίξουν το ρόλο του σταυροφόρου. Αν θέλουν να έρθουν στην εξουσία για να φάνε, να διορίσουν, να στήσουν ένα ακόμη γαλάζιο κράτος αδιαφάνειας και αναξιοπιστίας, τότε καλύτερα να μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Αν, όμως, ο Μητσοτάκης έχει αντιληφθεί το βάρος της ευθύνης που καλείται να αναλάβει τότε καλώς να έρθει, αλλά πρώτα πρέπει να πάρει τσεκούρι και να καθαρίσει τα σαπρόφυτα της Νέας Δημοκρατίας.

Ας ελπίσουμε ότι μπορεί να υπάρχει ελπίδα και δεν θα πάμε σε ακραίες καταστάσεις, τέτοιες που θα μας αναγκάζουν να σηκωθούμε να φύγουμε από την πατρίδα μας.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 27, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μπορεί η ΝΔ να δώσει ελπίδα στο λαό;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator