Ύποπτες μεθοδεύσεις εις βάρος της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας

0



Απίστευτες μεθοδεύσεις γίνονται εις βάρος της παραπαίουσας εθνικής αμυντικής βιομηχανίας που την οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη εξόντωσή της και στο ξεπούλημά της έναντι πινακίου φακής.

Παρά τις περί αντιθέτου εξαγγελίες των στρατηγικών στόχων για την ανάπτυξη της Αμυντικής Βιομηχανίας του ΥΠ.ΕΘ.Α στη Βουλή η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Συγκεκριμένα με την πρόσφατη προκήρυξη υπ’ αρ. Φ.471.61/ ΑΔ.586 859/Σ.1944 η Πολεμική Αεροπορία καλεί υπαλλήλους από όλους τους δημοσίους φορείς να υποβάλλουν αιτήσεις μέχρι αρχές Ιανουαρίου για μετάταξη στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ / ΓΕΑ), κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 71, παράγραφος 1, του Ν. 3528/07.

Η φαινομενικά «αθώα» ανωτέρω προκήρυξη για κάλυψη αναγκών της Πολεμικής Αεροπορίας θα αποτελέσει την ταφόπλακα κυρίως της Ε.Α.Β αλλά και άλλων αμυντικών βιομηχανιών με δημόσιο χαρακτήρα όπως τα Ε.Α.Σ.

Ο λόγος είναι διότι από τις 650 θέσεις υπαλλήλων που ζητείται να καλυφθούν το μεγαλύτερο ποσοστό αφορά μηχανικούς αεροσκαφών και εξειδικευμένους τεχνικούς με προϋπηρεσία 5 ετών. Αυτοί προφανώς θα προέρχονται κυρίως από την Ε.Α.Β αλλά και τα Ε.Α.Σ. διότι αυτοί οι φορείς διαθέτουν αυτό το εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό.

H παραπάνω ενέργεια εύλογα προκαλεί τα εξής κρίσιμα ερωτήματα:

Έτσι θα επιτευχθούν οι πρόσφατα εξαγγελθέντες στη Βουλή στρατηγικοί στόχοι της Αμυντικής Βιομηχανίας του ΥΠ.ΕΘ.Α. ;

Έχουν συμφωνήσει οι διορισμένες από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διοικήσεις της Ε.Α.Β και των Ε.Α.Σ. με αυτές τις μεθοδεύσεις που δίνουν την χαριστική βολή στις βιoμηχανίες και σε τι ενέργειες προτίθενται να προβούν;

Πως θα αντικατασταθεί η εμπειρία και η τεχνογνωσία όλου αυτού του ανθρώπινου δυναμικού που θα χαθεί από την Ε.Α.Β και τα Ε.Α.Σ.;

Υπάρχουν σχέδια ιδιωτικοποίησης της Ε.Α.Β και Ε.Α.Σ. ή επίκεινται απολύσεις και σπεύδουν να ικανοποιήσουν τους «δικούς τους ανθρώπους» εν όψει πιθανών εκλογών;

Επισημαίνεται ότι τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν ως προς την απαράδεκτα χαμηλή διαθεσιμότητα των αεροσκαφών και άλλων οπλικών συστημάτων δεν οφείλονται στην έλλειψη προσωπικού αλλά κυρίως στην έλλειψη ανταλλακτικών, στην υποβαθμισμένη συντήρηση και την μη υλοποίηση απαιτούμενων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Επίσης τονίζεται ότι το τεχνικό προσωπικό και η τεχνογνωσία στην Πολεμική Αεροπορία (Π.Α.) εξασφαλίζονται από την Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), με την νέα της ονομασία Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), που τροφοδοτεί και επανατροφοδοτεί με στελέχη τις μονάδες της Π.Α. Επιπλέον υπάρχει και ο θεσμός των ΕΠΟΠ.

Ενώ η Ε.Α.Β και τα Ε.Α.Σ. δεν διαθέτουν τέτοιες πηγές παροχής τεχνικού προσωπικού και επομένως οι βλάβες που θα υποστούν από την απώλεια έμπειρου τεχνικού προσωπικού δεν θα μπορέσουν να αναπληρωθούν.

Σίγουρα πάντως και ανεξάρτητα από τα παραπάνω, οι μετακινήσεις αυτές θα επιφέρουν κομματικά οφέλη στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, χωρίς να τους ενδιαφέρει εάν και κατά πόσον θα υπάρξουν παρενέργειες στη λειτουργία και τις επιδιώξεις της αμυντικής βιομηχανίας.

Αντιαμυντικός
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 25, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ύποπτες μεθοδεύσεις εις βάρος της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator