Στιμάγκα: Το χωριό που είναι διάσημο σε όλο τον κόσμο για την σταφίδα του, στην Κορινθία

0



Στο Δήμο Βέλου, στην Κορινθία, λίγη μόλις ώρα μακριά από την πρωτεύουσας, βρίσκεται η Στιμάγκα.


Συνδυάζει τα παραδοσιακά σπίτια από τη μία και τα πιο σύγχρονα από την άλλη, αλλά όλα συνυπάρχουν όμορφα αρχιτεκτονικά.


Πρόκειται για ένα όμορφο χωριό 1000 περίπου κατοίκων, που διατηρεί τις παραδόσεις και τα έθιμα μέσα από σημαντικές εκδηλώσεις.


Εδώ και αιώνες οι κάτοικοι του χωριού ασχολούνται με την καλλιέργεια των αμπελιών. Κάθε χρόνο μάλιστα, στις αρχές Σεπτεμβρίου, πραγματοποιείται η «Γιορτή του σταφυλιού».


Το χειμώνα πολλές φορές το χωριό γίνεται κάτασπρο από την πυκνή χιονόπτωση.


Έχει ενδιαφέρον: Μέσα στο χωριό υπάρχει το μικρό εκκλησάκι της Ευαγγελίστριας, ενώ έχουν βρεθεί και σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στη θέση Καμάρι, από τον 5ο αιώνα π.Χ.

Τι να δοκιμάσουμε: Τι άλλο θα μπορούσατε να δοκιμάσετε στη Στιμάγκα πέρα από τις διάσημες σταφίδες που εξάγονται σε όλο τον κόσμο αλλά και τις εκλεκτές ποικιλίες κρασιού.info

Φωτογραφίες: facebook.com/groups/stimaga, http://stimanga.blogspot.gr/, http://dim-stimag.kor.sch.gr

Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 19, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στιμάγκα: Το χωριό που είναι διάσημο σε όλο τον κόσμο για την σταφίδα του, στην Κορινθία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator