LIVE: Ονομαστική ψηφοφορία για τις εξαγγελίες Τσίπρα

0



Σε απευθείας μετάδοση από την Ολομέλεια η συζήτηση και ονομαστική ψηφοφορία για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού που αφορούν την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση.


Η γραμματέας και ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και Κώστας Ζαχαριάδης, έκαναν γνωστό ότι σύμφωνα με την απόφαση της Κ.Ο .και οι δύο εξαγγελίες, οι οποίες θα περιγράφονται σε τροπολογίες, θα τεθούν σε ονομαστική ψηφοφορία στη μία το μεσημέρι.

Η τροπολογία για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων τίθεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τον συντονισμό των προνοιακών δράσεων, ενώ η τροπολογία για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά στο πολυνομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα, τα αδήλωτα εισοδήματα και τον Πτωχευτικό Κώδικα, το οποίο θα ψηφιστεί την προσεχή Δευτέρα.

Στόχος να καταγραφεί η ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να τοποθετηθούν όλοι οι βουλευτές δεδομένου μάλιστα ότι υπάρχουν, αυτές τις ημέρες, «διακυμάνσεις στον δημόσιο λόγο».

Στο ερώτημα αν η ευρεία αυτή αποδοχή από την Βουλή των τροπολογιών θα βοηθήσει στη διαπραγμάτευση, ο κ. Ζαχαριάδης είπε πως «όλα βοηθούν».

«Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις, τις εξετάζουμε συνολικά και παίρνουμε αυτή την πρωτοβουλία ως Κ.Ο. συνολικά. Όλα έχουν τη βαρύτητά τους, και ο τρόπος που τοποθετούνται οι θεσμοί και βεβαίως και ο τρόπος που τοποθετείται το πολιτικό σύστημα πάνω σε αυτά τα ζητήματα. Εμείς, εκτιμούμε θετικά την στάση των κομμάτων και στην Επιτροπή και κατά την ψήφιση στην Ολομέλεια», είπε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες, πάντως, από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το στίγμα ότι θα επιμείνει στις εξαγγελίες καθώς αυτές δεν θέτουν εν αμφιβόλω τις δεσμεύσεις του ελληνικού προγράμματος, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, που ζήτησε «πάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος μέχρι να εξεταστούν οι παροχές του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ωστόσο, σήμερα από τις Βρυξέλλες (όπου βρίσκεται για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταυτίστηκε με την άποψη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υποστηρίζοντας ότι ο «επικίνδυνος» Τσίπρας «παραγνωρίζει μια αδήριτη πραγματικότητα: ότι με βάση το τρίτο μνημόνιο, το οποίο ο ίδιος υπέγραψε, τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναλαμβάνονται σε συνεννόηση με τους εταίρους μας».
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 15, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "LIVE: Ονομαστική ψηφοφορία για τις εξαγγελίες Τσίπρα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator