Στο κίνημα «Δεν Πληρώνω» παραμένει το Δημόσιο!

0



Πλασματικά στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και αθέτηση μιας από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές καταδεικνύουν τα στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, τα οποίο δημοσιοποίησε το Υπουργείο Οικονομικών.

Του Αιμίλιου Περδικάρη

Σύμφωνα με αυτά, το Δημόσιο πλήρωσε το μήνα Νοέμβριο 727 εκατ. ευρώ, μειώνοντας το συνολικό τους ποσό σε 5,6 δις ευρώ από 6,33 δις ευρώ τον Οκτώβριο, όταν η υπο-δόση των 2,7 δις ευρώ που είχε εκταμιευθεί με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης επρόκειτο να διατεθεί αποκλειστικά για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου απέναντι σε ιδιώτες.

Από τις συνολικές υποχρεώσεις φορέων του Δημοσίου, τα 4,16 δις ευρώ αντιστοιχούν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ 1,44 δις ευρώ είναι οι εκκρεμούσες επιστροφές φόρων σε επιχειρήσεις, γεγονός που εξηγεί εν μέρει την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά.

Από τους φορείς του Δημοσίου, τις μεγαλύτερες έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία, με 2,37 δις ευρώ, ενώ μόνο ο ΕΟΠΥΥ εμφανίζεται να χρωστάει 1,34 δις ευρώ. Τα χρέη των νοσοκομείων, αντιθέτως, έχουν περιοριστεί στα 758 εκατ. ευρώ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα 358 εκατ. ευρώ.
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 04, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στο κίνημα «Δεν Πληρώνω» παραμένει το Δημόσιο!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator