Γιατί η ΝΔ να πρέπει να δεχθεί μια εγκληματική συμφωνία αποικιοκρατικού τύπου;

0



Έστω και με μικρή καθυστέρηση η Νέα Δημοκρατία δείχνει να ξυπνά και να αντιδρά για ένα θέμα που από την προηγούμενη εβδομάδα είχε αναδείξει το Antinews. Ο λόγος για το κόλπο με το οποίο πάει η κυβέρνηση να ξεφύγει από τις εκλογές και τη δύσκολη θέση που βρίσκεται.

Για δεύτερη φορά ο Τζανακόπουλος μιλά ξεκάθαρα για επέκταση του δημοσιονομικού κόφτη και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018, σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι δεν πρόκειται για επέκταση του μνημονίου.

Η ΝΔ αντέδρασε στο κόλπο αυτό που είχε προαναγγελθεί από την προηγούμενη εβδομάδα λέγοντας ότι ουσιαστικά πρόκειται για αποδοχή μέτρων ύψους 3,5 δισ. ευρώ ετησίως. Άλλωστε και ο Τσακαλώτος στην Καθημερινή αποκάλυψε ότι γίνονται διαπραγματεύσεις για τον κόφτη.

Η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να κάνει σημαία της και να βγει να μιλήσει στο λαό για την απάτη που της ετοιμάζει ο Τσίπρας. Επί της ουσίας η αποδοχή άνευ όρων του κόφτη απλά μεταθέτει το πρόβλημα που έχει τώρα η κυβέρνηση για το μέλλον, τότε που πιθανότατα ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ποσοστά... Ανταρκτικής. Είναι η λογική «τον χειμώνα ετούτο άμα τον πηδήσαμε, γι' άλλα δέκα χρόνια άιντε καθαρίσαμε».

Η κυβέρνηση σκέπτεται με λίγα λόγια να ξεπεράσει η ίδια το σκόπελο και να συνεχίσει να κυβερνά ρίχνοντας την ευθύνη των κρίσιμων και επώδυνων αποφάσεων σε άλλους. Όπως έχουμε γράψει, για να πετύχει η οικονομία πλεονάσματα 3,5% θα πρέπει να έχει ανάπτυξη πάνω από 5% και μια σειρά από άλλους παράγοντες. Κανείς δεν πιστεύει ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, όμως, και ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει ότι με τον τρόπο αυτό, την επέκταση του κόφτη, δεν θα νομοθετήσει τώρα μέτρα και ο μουτζούρης θα πέσει στον επόμενο κυβερνήτη.

Αν θυμάστε, όταν στην κυβέρνηση ήταν ο Σαμαράς ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγορούσε ότι νομοθετεί σε μακροπρόθεσμο επίπεδο δεσμεύοντας τη χώρα. Όπως θα θυμάστε είχε κάνει ολόκληρη φασαρία να μη γίνει ο Στουρνάρας διοικητής της ΤτΕ και απαιτούσε από τον Σαμαρά να ερωτηθεί ο Τσίπρας γιατί η θητεία του ήταν μεγάλη.

Τώρα έρχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να πάρει αποφάσεις για το μέλλον των επόμενων γενεών. Να δεσμευτεί δηλαδή ο Κυριάκος ή όποιος άλλος θα γίνει πρωθυπουργός από το 2019 και μετά, να κόψει μισθούς και συντάξεις. Άραγε θα κάνει μια συμφωνία η κυβέρνηση που θα λέει ότι ο κόφτης απενεργοποιείται αν η οικονομία πάει καλύτερα του αναμενόμενου; Και γιατί να έχει δικαίωμα μια κυβέρνηση η οποία στις δημοσκοπήσεις παλεύει για τη δεύτερη θέση, να αποφασίζει για τόσο κρίσιμα θέματα;

Όπως επίσης γιατί η ΝΔ να πρέπει να δεχθεί μια τέτοια εγκληματική συμφωνία αποικιοκρατικού τύπου; Ακόμη κι αν είναι να τα σπάσει με τους δανειστές θα πρέπει να υψώσει τείχος στους χειρισμούς της κυβέρνησης, να την απομονώσει και να πει ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να δεχθεί κόφτη και μετά το 2018. Να καλέσει τους δανειστές και να διαπραγματευτεί μαζί τους, έστω κι αν είναι στην αντιπολίτευση. Και να πει στον Σόιμπλε και το ΔΝΤ ότι θα πρέπει τέτοιες συμφωνίες να τις συζητούν με την κυβέρνηση που έρχεται κι όχι με αυτήν που έχει παντελώς απαξιωθεί.

Εδώ μιλάμε για ένα τέταρτο μνημόνιο, αυτή είναι η αλήθεια. Θα δεχθούμε αδιαμαρτύρητα να κάνει η κυβέρνηση τέτοιο βρόμικο παιχνίδι μόνο και μόνο για να διασωθεί τώρα;

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 05, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γιατί η ΝΔ να πρέπει να δεχθεί μια εγκληματική συμφωνία αποικιοκρατικού τύπου;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator