Κοντή μνήμη
Εκτός διαδικασίας επιτήρησης («υπερβολικού ελλείμματος») τίθεται η Ελλάδα με απόφαση της Κομισιόν. Εξέλιξη, η οποία έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στην κυβέρνηση, καθώς φαίνεται να εξετάζει σοβαρά – παρά τις διαψεύσεις – το ενδεχόμενο εξόδου στις αγορές.
Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης
Θα πρέπει, ωστόσο, να θυμηθούμε πότε και υπό ποιες συνθήκες εισήλθε σε φάση επιτήρησης η ελληνική οικονομία. Ήταν επί κυβέρνησης Καραμανλή, μετά την καταστροφική απογραφή του Γιώργου Αλογοσκούφη, ενώ το αποκορύφωμα ήταν το 2009, όταν το έλλειμμα ξεκίνησε από τον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε στη Βουλή στο 2,5%, αναθεωρήθηκε γρήγορα στο 4%, μετά έγινε 6% και κάτι ψιθυρίστηκε για 9%. Ήταν την ίδια περίοδο που ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου λέγεται ότι έγραφε πάνω σε χαρτοπετσέτες τα μέτρα που υποσχόταν να πάρει η κυβέρνηση Καραμανλή. Που δεν πρόκαμε, τελικώς, διότι επέλεξε τη φυγή…
Όσο για το πραγματικό έλλειμμα; Άγγιξε το 16%, παρά τις διαψεύσεις και συκοφαντίες της εποχής για την κυβέρνηση Παπανδρέου.
Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Και το πώς και το γιατί μπήκαμε στο μηχανισμό στήριξης και πώς όλοι οι αντιμνημονιακοί κήνσορες τελικώς έτρεχαν να υπογράψουν τα δικά τους μνημόνια.
Ας μην έχουν κάποιοι κοντή μνήμη λοιπόν. Δημοσίευση: Ιουλίου 14, 2017 - Κατηγορία: ΑΠΟΨΕΙΣ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.
Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.