Διαβάζουμε στο Κορινθιακό διαδίκτυο:
"Αράχνη - Δολοφόνος στην Κορινθία - Άμεσος κίνδυνος για τους πολίτες
Το θέμα είναι άκρως σοβαρό.
Πρόκειται για την αράχνη Camel Spider, που βλέπετε στην φωτογραφία.
Το περιστατικό σημειώθηκε στα Εξαμίλια Κορινθίας."
Τι ισχύει:
Οι αράχνες ανήκουν στα αρθρόποδα και δεν είναι έντομα, καθώς έχουν οκτώ πόδια και το σώμα τους χωρίζεται σε κεφαλοθώρακα και κοιλιά. Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 810 είδη, αλλά δεδομένου ότι η περιοχή μας είναι από τις λιγότερο μελετημένες στον κόσμο, ο συνολικός τους αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος. Στην Ελλάδα, ως επικίνδυνες, θεωρούνται μόνο οι »μαύρες χήρες» και οι »λοξοσκέλες».
Η αράχνη που δεν είναι… αράχνη!
Το είδος Camel Spider (Solifugae) αν και μοιάζει με αράχνη, στη πραγματικότητα συγγενεύει περισσότερο με τους σκορπιούς. Ήταν γνωστή στους αρχαίους Έλληνες ως »φαλάγγιον». Ενδημούν σε ξηρά και άνυδρα κλίματα. Μπορούν να φτάσουν σε μήκος έως 12-15 εκατοστά και παρά τη τρομακτική εμφάνισή τους, δεν έχουν δηλητήριο και δεν αποτελούν κίνδυνο για τον άνθρωπο. Επειδή όμως διαθέτουν σχετικά ισχυρούς σιαγώνες, μπορούν να προκαλέσουν επώδυνο δάγκωμα. (Πηγή: Common Spiders & Other Arachnids of The Gambia, West Africa).
Ακόμη λοιπόν και εάν μια Camel Spider βρέθηκε με μαγικό τρόπο στην Κορινθία, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας διότι δε μπορούν να προκαλέσουν το θάνατο σε ανθρώπους.
Επομένως τα δημοσιεύματα περί »αραχνών δολοφόνων» κρίνονται τουλάχιστον υπερβολικά…
terranovaincognita.gr
Με πληροφορίες από ellinikahoaxes.gr
Δημοσίευση: Ιουλίου 11, 2017
- Κατηγορία:
ΚΟΡΙΝΘΙΑ,
ΚΟΡΙΝΘΟΣ,
ΤΟΠΙΚΑ
Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.
Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.