Το 2017 σίγουρα δεν είναι χρονιά που επισκέπτες και κάτοικων περιοχών του Κορινθιακού και Πατραϊκού θέλουν να θυμούνται, αφού τα καλοκαιρινά μπάνια έγιναν μαρτύρια εξαιτίας της παρουσίας κοπαδιών από μέδουσες και τσούχτρες. Ωστόσο, όπως φαίνεται, στα νερά κολυμπάνε και λαγοκέφαλοι. Οπως γράφει και το patrasevents.gr, ερασιτέχνης ψαράς ψάρεψε λαγοκέφαλο στη θαλάσσια περιοχή του Ρίου. Ευτυχώς ο ψαράς το αναγνώρισε και δεν το έβαλε στο πιάτο του.
Υπενθυμίζεται πως ο λαγοκέφαλος εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου το 2003 και προκαλεί μεγάλο προβληματισμό στην επιστημονική κοινότητα.
To καλοκαίρι του 2017 πολλοί επισκέπτες του Κορινθιακού και Πατραϊκού δεν ευχαριστήθηκαν τα μπάνια τους αφού ολόκληρα κοπάδια από τσούχτρες και μέδουσες έκαναν την εμφάνιση τους στα νερά των παραλιών προκαλώντας τον τρόμο του κόσμου.
Στα νερά όμως κολυμπάνε και λαγοκέφαλοι . Πρόσφατα ένας ψαράς έπιασε έναν το κατάλαβε εγκαίρως όμως και το άφησε πίσω στην θάλασσα.
Τα συγκεκριμένα ψάρια εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου το 2003 και έκτοτε προκαλούν μεγάλο προβληματισμό στην επιστημονική κοινότητα.
Πως θα τα ξεχωρίζετε
Το χρώμα της ράχης τους είναι μπλε ασημί και έχουν πολλές μαύρες βούλες
Το κεφάλι του μοιάζει με λαγού, για αυτό και πήρε αυτό το όνομα
Έχει κοφτερά δόντια και φουσκώνει όταν απειλείται
Πόσο επικίνδυνα είναι αυτά τα ψάρια
Χρειάζεται μεγάλη προσοχή με αυτά τα ψάρια καθώς περιέχουν τετροδοτοξίνη που προκαλεί μυϊκή παράλυση, μπλοκάρει τα νεύρα και μπορεί να επιφέρει θάνατο. Οι ψαράδες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αφού πολλές φορές δεν μπορούν να καταλάβουν ότι έπιασαν αυτό το ψάρι.
Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.
Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.