Το Μεγάλο Στέγνωμα

0



Η αβάσταχτη βεβαιότητα του τέλους
Ακόμα κι αν η ανάπτυξη εμφανιστεί εξ ουρανού τρόπον τινά, όπως οι εξωγήινοι στο Independence day, το στέγνωμα που έχει πέσει στην Αγορά δεν είναι μόνον άνευ προηγουμένου αλλά και με Οικονομικούς όρους απόλυτα θανατηφόρο για την ίδια την Ελληνική Οικονομία και τους Πολίτες της.

Στο διάγραμμα μπορούμε να απολαύσουμε την πορεία του δείκτη Προσφοράς χρήματος - Μ4 - στην Ελλάδα των μνημονίων τα τελευταία χρόνια:

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΙΤΙΑ των δεινών στην αγορά. Η εξαφάνιση του χρήματος σε κάθε του μορφή. Συγκεκριμένα ο δείκτης Μ4 μετράει:

Νομισματική βάση
Χαρτονομίσματα και κέρματα μη τραπεζικού κοινού
Καταθέσεις όψεως
Επιταγές
Διαθέσιμα εμπορικών τραπεζών
Ημερήσιες καταθέσεις (overnight deposits)
Προθεσμιακές καταθέσεις
Καταθέσεις ταμιευτηρίων
Συμφωνίες επαναγοράς (repos)
Μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων χρηματαγοράς
Τίτλοι χρηματαγοράς και χρεόγραφα διάρκειας έως 2 ετών
Τραπεζικά ομόλογα
Τίτλοι δημοσίου διάρκειας 1 έτους
Τοποθετήσεις ιδιωτικού μη νομισματικού / χρηματοπιστωτικού τομέα σε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων διαθεσίμων
Καταθέσεις σε συνάλλαγμα
Μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων διαχείρισης διαθεσίμωνTo M4 oυσιαστικά μετράει τα πάντα. Υπάρχουν κάποιες διαφωνίες μεταξύ των ειδικών για την επακριβή του απεικόνιση ΑΛΛΑ Η ΟΥΣΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ = Η ΑΓΟΡΑ ΣΤΕΓΝΩΝΕΙ, ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΦΥΓΕ αλλά συνεχίζει να μας εγκαταλείπει, και τα βατραχάκια μέσα σε αυτήν τη μικρή λιμνούλα έχουν αρχίσει να πεθαίνουν, τόσο απλά και τόσο απειλητικά. Αυτό αντιμετωπίζουμε…

Δείτε καί την πορεία της κατανάλωσης των νοικοκυριών:
Τί ελπίδα υπάρχει σε μια οικονομία που η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ δεν ανανεώνεται μέσω εξαγωγών;
Μα εδώ προκύπτει κι άλλο πρόβλημα: Οι περίφημες επενδύσεις που συνωστίζονται έξω από την πόρτα μας δε θα είναι απαραίτητα ωφέλιμες. Παράδειγμα προς κατανόηση: αν μία ξένη εταιρεία δε δημιουργεί υπεραξία η οποία να προσμετράται στην αύξηση του εγχώριου Μ4 μέσω εξαγωγών, ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ στην ασφυκτιούσα Οικονομία της ταλαιπωρημένης Ελλάδος.

Επενδύσεις που θα δημιουργήσουν κάποιες θέσεις εργασίας των αστείων μισθών, ενώ θα ρουφάνε το Μ4 με λύσσα στέλνοντάς το στο εξωτερικό. Στο τέλος θα είναι και επιβλαβείς από πάνω.

Μην περιμένετε, λοιπόν, ούτε τους εξωγήινους, ούτε τους εκλιπαρούντες επενδυτές. Η αγορά στεγνώνει από χρήμα και αυτό σημαίνει 100% εξόντωση.

Είμαστε φρόνιμα βατραχάκια και πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας.
ΟΚ μπράβο μας. Μας δίνουν συγχαρητήρια και καμαρώνουμε.

Το θέμα, όμως, είναι ότι αυτό μας οδηγεί σε απολύτως βέβαιο θάνατο οικονομικό και κοινωνικό.
Άρα, τώρα τί κάνουμε;

Πώς μπορούμε να είμαστε καί συνεπείς κύριοι αλλά να ζούμε καί φρόνιμοι καί ζωντανοί;
Χωρίς εξαγωγές είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ.

Πώς ακριβώς, όμως, θα παράγουμε εξαγωγές, όταν η φορολογία που έχει επιβληθεί είναι τόσο επιθετική κατά του Πολίτη, που φαντάζει παραμυθένια;

Απάντηση: Δε θα παράγουμε εξαγωγές και προφανώς η απόλυτη διάλυση της Ελληνικής Οικονομίας είναι απλά βέβαιη.

Αν δεν αυξηθεί το Μ4, έχουμε τελειώσει, και ό,τι άλλο διαδίδεται είναι τουλάχιστον διασκεδαστικό.

Καλό Υπόλοιπο σε όλους και Καλή Διασκέδαση στη μικρή μας λιμνούλα που ξεμένει από νερό…

Μακροσκόπιο
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 18, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το Μεγάλο Στέγνωμα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator