Σκάνδαλο-σοκ στις φυλακές Κορυδαλλού: 300 υποθέσεις τινάζονται στον αέρα

0




Ο ψυχίατρος των φυλακών Κορυδαλλού που κατηγορείται για τη χορήγηση ψευδών βεβαιώσεων τοξικοεξάρτησης σε κατηγορουμένους, είχε εξετάσει έγκλειστο για το σκάνδαλο της Hellas Power-Energa, με τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς και την Aστυνομία να ερευνούν αν είχε χορηγήσει ψευδή βεβαίωση που χρησιμοποιήθηκε για την ευνοϊκότερη νομική του μεταχείριση.

Ο δεύτερος ψυχίατρος-πραγματογνώμονας που κατηγορείται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε εξετάσει τον αδίστακτο παιδοκτόνο Στανισλάβ Μπακαρτζίεφ, ο οποίος είχε σκοτώσει και τεμαχίσει την 4χρονη Aννυ, το Πάσχα του 2015, χωρίς προς το παρόν σε αυτή την περίπτωση να υπάρχουν ύποπτες ενδείξεις. Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι ψυχίατροι, την περασμένη Πέμπτη, οδηγήθηκαν στον ανακριτή και μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Η ανακρίτρια της υπόθεσης και οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών ερευνούν μία προς μία τις τουλάχιστον 1.200 βεβαιώσεις τοξικοεξάρτησης που είχαν χορηγήσει οι δύο γιατροί σε κατηγορουμένους για υποθέσεις ναρκωτικών. Από αυτές υπάρχουν υποψίες πως περισσότερες από 300 είναι ψευδείς, κάτι που σημαίνει πως αντίστοιχος είναι και ο αριθμός των κακοδικιών! Μεγάλος αριθμός από αυτές τις δίκες, στις οποίες οι συγκεκριμένοι γιατροί έχουν χορηγήσει βεβαιώσεις σε κατηγορουμένους, βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν έχουν τελεσιδικήσει και δεν αποκλείεται μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης πολλοί από τους υπόδικους να διστάσουν να τα χρησιμοποιήσουν…

«Αυτά τα χαρτιά μετατρέπουν κακουργήματα σε πλημμελήματα. Αυτή ήταν η αιτία της μεγάλης ζήτησης και ανάπτυξης της φάμπρικας χορήγησής τους» επισημαίνουν στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας. Μάλιστα, η «ταρίφα» για τη χορήγηση βεβαιώσεων εκτιμάται ότι ξεκινούσε από τα 200 ευρώ και έφτανε ακόμα και τα 1.500 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση είναι συνέχεια άλλης, κατά την οποία είχαν συλληφθεί 14 άτομα, που αποτελούσαν τους τρεις πυρήνες εγκληματικής οργάνωσης, που καλλιεργούσαν, τυποποιούσαν και διακινούσαν ναρκωτικά στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού.
Η εξέταση του… Hellas Power-Energa

Ο ψυχίατρος της ψυχιατρικής κλινικής Κορυδαλλού, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, πριν από έξι χρόνια είχε εξετάσει βασικό κατηγορούμενο του σκανδάλου των 152 εκατομμυρίων ευρώ της Hellas Power-Energa, προκειμένου να πιστοποιήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία ο έγκλειστος είχε κρίσεις πανικού και αγχώδη συμπεριφορά, που δικαιολογούσαν τη μεταφορά του στην ψυχιατρική κλινική του Κορυδαλλού, που τότε είχε… πισίνα και υπαίθριο µπάρµπεκιου για τους VIP κρατούµενους.

Ο κατηγορούμενος, στηριζόμενος σε βεβαίωση ιδιώτη ψυχιάτρου, δεν μεταφέρθηκε σε κελί των φυλακών αλλά στην ψυχιατρική κλινική τους, καθώς αυτή είχε γίνει δεκτή από τη διεύθυνση του σωφρονιστικού καταστήματος. Μετά από καταγγελίες ο προφυλακισμένος κατηγορούμενος έπρεπε να εξεταστεί από τον ψυχίατρο των φυλακών, ο οποίος έπρεπε να αποφανθεί αν έχριζε περαιτέρω παρακολούθησης από τους ειδικούς γιατρούς της κλινικής ή θα μεταφερόταν σε κελί των φυλακών µαζί µε τους υπόλοιπους κρατουµένους.

Μετά τις νέες εξελίξεις, η ανακρίτρια που έχει αναλάβει την έρευνα της «φάμπρικας» των ψευδών βεβαιώσεων τοξικοεξάρτησης, και οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση θα ερευνήσουν ποια ήταν τα αποτελέσματα εκείνης της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης και αν δόθηκε και στον έγκλειστο του σκανδάλου σχετική ψευδής βεβαίωση.
Ο πραγματογνώμονας του παιδοκτόνου

Ο δεύτερος κατηγορούμενος ψυχίατρος-πραγματογνώμονας είχε εξετάσει, κατόπιν εντολής της ανακρίτριας, τον 28χρονο Στανισλάβ Μπακαρτζίεφ, γνωστό ως Σάββα, πατέρα της 4χρονης Αννυς, ο οποίος μαζί με τον 30χρονο φίλο και συγκατηγορούμενό του, Νασίφ Αχμέντοφ (Νικολάι ή Νίκι) κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν και τεμάχισαν το μικρό κορίτσι, το Πάσχα του 2015, μέσα στο διαμέρισμα-σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα.

«Ρώτησα γιατί; Γιατί δεν το πήρε το παιδί του στην πλάτη του, σε μια κουβέρτα, σε ένα σεντόνι να πάει να το θάψει αλλά προτίμησε να το τεμαχίσει. Η απάντησή του ήταν ότι το παιδί ήταν βαρύ. Εκεί σταμάτησα…» είχε πει ο ψυχίατρος-πραγματογνώμονας (κατηγορούμενος σήμερα) καταθέτοντας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου εκδικαζόταν η υπόθεση της φρικτής δολοφονίας της 4χρονης. «Μάλλον φοβόταν, όχι όμως τόσο την Αστυνομία όσο τη μητέρα της, μη μάθει ότι πέθανε η Αννυ… Πρόκειται για απύθμενη σκληρότητα» είχε πει ο ψυχίατρος.

Ο ψυχίατρος είχε χαρακτηρίσει ως «ήπιο τοξικομανή» τον παιδοκτόνο, ο οποίος πρόσεχε την κόρη του και παρέθεσε ως παράδειγμα το γεγονός ότι -όπως του είπε ο κατηγορούμενος- όταν κάπνιζε ηρωίνη, μετέφερε το παιδί σε άλλο χώρο για να το προστατεύσει. Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος με τον πρόεδρο του δικαστηρίου:

Πρόεδρος: Είναι αυτό στοιχείο ένδειξης αγάπης; Ενδειξη αγάπης θα ήταν να μην κάνει την ηρωίνη μέσα στο σπίτι…
Μάρτυρας: Με βάση το χαρακτήρα του, ναι, είχε κάποιο βαθμό ενδιαφέροντος, σύμφωνα πάντα με αυτά που μου είπε.
Πρόεδρος: Από ψυχιατρικής άποψης υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του παιδιού από τη στιγμή που έμεινε με τον πατέρα του;
Μάρτυρας: Οχι, δεν υπήρχε. Θα μπορούσε να προσέχει το παιδί του, έστω και για λίγο. Εδώ έχουμε τοξικομανείς που προσέχουν τα παιδιά τους. Αυτοί οι χαρακτήρες δεν νομίζω ότι μπορούν να επιτεθούν σε παιδιά και μάλιστα δικά τους. Θα μπορούσαν να επιτεθούν σε ενήλικες…

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της υπεράσπισης της μητέρας της Αννυς, ο κατηγορούμενος σήμερα ψυχίατρος είχε αναφέρει: «Οι τοξικομανείς δεν εγκληματούν και μάλιστα σε μικρά παιδιά, είναι απλώς τοξικομανείς και όχι a priori εγκληματίες».
Νέοι διάλογοι της «φάμπρικας»

Οι διάλογοι ανάμεσα σε μητέρα (γιατρό) κρατούμενου και τον κρατούμενο γιο της είναι ενδεικτικοί για τις παράνομες οικονομικές δοσοληψίες:

Κρατούμενος: Ολα καλά;
Μητέρα: Ολα καλά, θα τη γράψει, εντάξει, μια χαρά. Την Παρασκευή θα έρθει να την κάνει, θα σε βοηθήσει ο άνθρωπος. Δεν την έχεις κάνει την αίτηση, θα κοιτάξει για το πώς θα το κάνει, μου είπε.
Κρατούμενος: Δηλαδή χίλια σύνολο, ε;
Μητέρα: Εχει πάρει παραπάνω γιατί σε κρατάει εκεί, σου βάζει τις αγωγές.

Από τους διαλόγους προκύπτει ότι ο δικηγόρος είπε στον πελάτη του πως θέλει χρηματικό ποσό. Οπως λέει χαρακτηριστικά, «μου λέει αυτός πάντα παίρνει, αλλιώς τι έτσι;».

Σε άλλο διάλογο περιγράφεται ο τρόπος «κλεισίματος» της συμφωνίας με τον ψυχίατρο:

Κρατούμενος: Τι του άφησες; Αλήθεια, μη μου λες ψέματα!
Μητέρα: Επτακόσια, ορκίζομαι!
Κρατούμενος: Εξι δεν μου είχες πει;
Μητέρα: Εξι σου είχα πει, αλλά του άφησα επτά για να έρθει την Παρασκευή να την κάνει, να καταθέσουμε από Δευτέρα.
Κρατούμενος: Ωραία, αυτά μόνο σου έχει πάρει; Αλήθεια, μη μου λες ψέματα.
Μητέρα: Ναι, δεν έχει πάρει άλλα, όλον αυτόν τον καιρό έχει πάρει;

Κρατούμενος: Ναι, πόσο είναι σύνολο; Δύο χιλιάρικα;

eleftherostypos.gr
Δημοσίευση: Μαΐου 29, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σκάνδαλο-σοκ στις φυλακές Κορυδαλλού: 300 υποθέσεις τινάζονται στον αέρα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator