Εν όψει των εξελίξεων, η στοχοποίηση μέτρων που αφορούν αποκλειστικά την Εστίαση για την επανεκκίνηση λειτουργίας των επιχειρήσεων μετά την λήξη της απαγόρευσης, αποφασίστηκε από τον κλάδο της Εστίασης Πανελλαδικά και με επιστολή προς την κυβέρνηση προτείνουμε και αιτούμαστε:
Επιστολή προς την Κυβέρνηση
Πρός:
- Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Υπουργό Κο Άδωνι – Σπυρίδων Γεωργιάδη
- Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργό Κο Χρήστο Σταϊκούρα
- Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Υπουργό Κο Ιωάννη Βρούτση
- Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργό Κο Παναγιώτη Θεοδωρικάκο
"Η επόμενη μέρα λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, απαιτεί ρεαλιστικές και γενναίες αποφάσεις από την κυβέρνηση, ώστε να διασωθούν οι χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι του κλάδου.
Όλα τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και επικαιροποιούνται, όσο η υγειονομική κρίση συνεχίζεται, είναι σε σωστή κατεύθυνση, χρειάζονται όμως και εξειδίκευση ανά κλάδο δραστηριότητας αφού ένα φάρμακο δεν μπορεί να θεραπεύσει όλες τις ασθένειες.
Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διέπουν τον πολύπαθο κλάδο της εστίασης καθώς και τις υγειονομικές οδηγίες που θα συνοδεύσουν την επανέναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων μας, επιβάλλουν ρηξικέλευθα μέτρα και λύσεις αποτελεσματικές για τον κλάδο και το σύνολο της ελληνικής οικονομίας.
Προτείνονται τρεις (3) βασικοί άξονες παρέμβασης στο φορολογικό, ασφαλιστικό και αναπτυξιακό σχέδιο δράσης.
Αναλυτικά :
α. Μείωση του ΦΠΑ στο 6% & 13%.
Μετάβαση του φαγητού στο 6% και όλων των ροφημάτων και αλκοολούχων ποτών στο 13%. Η μείωση των φορολογικών συντελεστών αποτέλεσε το κύριο προεκλογικό επιχείρημα της κυβέρνησης και ειδικά για τον κλάδο της εστίασης υποσχέθηκε την υπαγωγή όλων των προϊόντων στο 13%. Θεωρούμε λοιπόν αναγκαίο την υπαγωγή στον χαμηλό συντελεστή 6% το φαγητό και στον μεσαίο 13% όλα τα ροφήματα και τα ποτά. Ο κλάδος της εστίασης ως αναπόσπαστο κομμάτι του τουρισμού, πρέπει να παραμείνει ανταγωνιστικός με τις γειτονικές χώρες αλλά ταυτόχρονα και να σταθεί ξανά όρθιος.
Στόχος βγαίνοντας απ την οικονομική κρίση ενιαίο μονοψήφιο ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα της εστίασης
β. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% μέχρι 31/12/2020.
Με στόχο την διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, προτείνεται η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% έως 31/12/2020 καθώς και κίνητρα για την μετατροπή των συμβάσεων μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης, σε πλήρους απασχόλησης.
Θεωρούμε σημαντικό να μπει ανώτατο πλαφόν, 250€, εργοδοτικών εισφορών ανά υπάλληλο του επισιτιστικού κλάδου .
γ. Κεφάλαιο επανεκκίνησης σε όλα τα καταστήματα εστίασης.
Η εστίαση σε αντίθεση με τα αλλά κλειστά καταστήματα, με την επανέναρξη θα χρειαστεί πρώτες ύλες και προϊόντα απαραίτητα για την λειτουργία της. Το μικρό αυτό κεφάλαιο θα πέσει συνολικά στην πραγματική οικονομία και θα αναμοχλεύσει όλη την προμηθευτική αλυσίδα δίνοντας πνοή και κουράγιο σε ιδιοκτήτες κ προμηθευτές .
Προτείνεται η καταβολή εφάπαξ ποσού ίσο με το 3% του τζίρου του 2019 και σε κάθε περίπτωση με ανώτατο πλαφόν τα 8000€.
Η εστίαση θέλει και απαιτεί στήριξη στην πιο δύσκολη στιγμή των τελευταίων 100 ετών. Η ανάταξη της οικονομίας θα επιτευχθεί όταν όλες οι δυνάμεις του τόπου συνεργήσουν.
Η εστίαση δηλώνει παρούσα στην μεγάλη μάχη."
#menoumeoloimazi
Για το Σωματείο Επαγγελματιών
Γαστρονομίας Εστίασης και Συμποσίου νομού Κορινθίας
Σ.Ε.Γ.Ε.Σ
Χρήστος Ντούσικος
Την παρούσα επιστολή συνυπογράφουν οι παρακάτω
Σύλλογοι - Ενώσεις :
Σύλλογος Εστίασης και Διασκέδασης Ν .ΑΡΤΑΣ.
Σύλλογος Καφεστιατόρων ΑΡΚΑΔΙΑΣ.
Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. ΑΧΑΙΑΣ.
Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Δήμου ΣΗΤΕΙΑΣ.
Σωματείο Καφέ Εστίασης ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ.
Σύλλογος Επαγγελματιών Εστίασης Ν. ΧΑΝΙΩΝ.
Σωματείο καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Και Συναφών Επαγγελμάτων ΕΒΡΟΥ.
Ένωση επαγγελματιών εστίασης αναψυχής ψυχαγωγίας ΑΓΡΙΝΙΟΥ.
Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφετεριών, Καφενείων, Κέντρων Ψυχαγωγίας και Εστίασης ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ.
Σύλλογος Εστίασης και Αναψυχής ΣΟΥΦΛΙΟΥ.
Σύλλογος Εστίασης και Καφέ Μπαρ ΠΑΡΓΑΣ,
Ένωση Εστίασης ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
Συντονιστικό Καταστημάτων Εστίασης ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ.
Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.
Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών & Καφέ Μπαρ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Σωματείο Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων Δήμου ΡΕΘΥΜΝΗΣ.
Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Κοινωνικής Εστίασης ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Σύλλογος Εστίασης και Διασκέδασης ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
ΣΕΕΔΝΗ Σύνδεσμος Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Πρωτοβουλία Καταστημάτων Εστίασης ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Σ.Ε.Γ.Ε.Σ. Σωματείο Επαγγελματιών Γαστρονομίας Εστίασης & Συμποσίου Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.
Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφετεριών Μπαρ και Καταστημάτων Εστίασης
Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.
Ένωση Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.
Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ.
Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ.
Σύλλογος Αναψυχής Εστίασης ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ.
Σωματείο Καφέ Μπάρ ΚΟΖΑΝΗΣ.
Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ΧΙΟΥ.
Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής ΑΡΓΟΥΣ.
Σωματείο εστιατόρων ψητοπωλών και συναφών επαγγελμάτων δήμου ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
Χρήστος Ντούσικος
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ και ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ
νομού ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
(Σ. Ε. Γ. Ε. Σ.)
ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ 25 τ.κ. 20100
ΚΟΡΙΝΘΟΣ / ΕΛΛΑΣ
Τηλ. επικ. 27410 -74940
Κιν. τηλ. 6979118256
Email: chinfo@seges.gr
cdousikos@gmail.com
Ιστοσελίδα : http://www.seges.gr/
Christos Dousikos
ASSOCIATION of PROFESSIONALS in
GASTRONOMY DINE and SYMPOSIUM
of CORINTH Prefecture
(S E G E S)
DAMASKINOU str 25
CORINTH 20100 ELLAS
Tel. 27410 -74940
Mob. tel. 6979118256
Email: chinfo@seges.gr / cdousikos@gmail.com
Web : http://www.seges.gr/
Δημοσίευση: Απριλίου 21, 2020
- Κατηγορία:
ΕΛΛΑΔΑ
Επιστολή προς την Κυβέρνηση
Πρός:
- Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Υπουργό Κο Άδωνι – Σπυρίδων Γεωργιάδη
- Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργό Κο Χρήστο Σταϊκούρα
- Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Υπουργό Κο Ιωάννη Βρούτση
- Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργό Κο Παναγιώτη Θεοδωρικάκο
"Η επόμενη μέρα λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, απαιτεί ρεαλιστικές και γενναίες αποφάσεις από την κυβέρνηση, ώστε να διασωθούν οι χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι του κλάδου.
Όλα τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και επικαιροποιούνται, όσο η υγειονομική κρίση συνεχίζεται, είναι σε σωστή κατεύθυνση, χρειάζονται όμως και εξειδίκευση ανά κλάδο δραστηριότητας αφού ένα φάρμακο δεν μπορεί να θεραπεύσει όλες τις ασθένειες.
Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διέπουν τον πολύπαθο κλάδο της εστίασης καθώς και τις υγειονομικές οδηγίες που θα συνοδεύσουν την επανέναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων μας, επιβάλλουν ρηξικέλευθα μέτρα και λύσεις αποτελεσματικές για τον κλάδο και το σύνολο της ελληνικής οικονομίας.
Προτείνονται τρεις (3) βασικοί άξονες παρέμβασης στο φορολογικό, ασφαλιστικό και αναπτυξιακό σχέδιο δράσης.
Αναλυτικά :
α. Μείωση του ΦΠΑ στο 6% & 13%.
Μετάβαση του φαγητού στο 6% και όλων των ροφημάτων και αλκοολούχων ποτών στο 13%. Η μείωση των φορολογικών συντελεστών αποτέλεσε το κύριο προεκλογικό επιχείρημα της κυβέρνησης και ειδικά για τον κλάδο της εστίασης υποσχέθηκε την υπαγωγή όλων των προϊόντων στο 13%. Θεωρούμε λοιπόν αναγκαίο την υπαγωγή στον χαμηλό συντελεστή 6% το φαγητό και στον μεσαίο 13% όλα τα ροφήματα και τα ποτά. Ο κλάδος της εστίασης ως αναπόσπαστο κομμάτι του τουρισμού, πρέπει να παραμείνει ανταγωνιστικός με τις γειτονικές χώρες αλλά ταυτόχρονα και να σταθεί ξανά όρθιος.
Στόχος βγαίνοντας απ την οικονομική κρίση ενιαίο μονοψήφιο ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα της εστίασης
β. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% μέχρι 31/12/2020.
Με στόχο την διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, προτείνεται η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% έως 31/12/2020 καθώς και κίνητρα για την μετατροπή των συμβάσεων μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης, σε πλήρους απασχόλησης.
Θεωρούμε σημαντικό να μπει ανώτατο πλαφόν, 250€, εργοδοτικών εισφορών ανά υπάλληλο του επισιτιστικού κλάδου .
γ. Κεφάλαιο επανεκκίνησης σε όλα τα καταστήματα εστίασης.
Η εστίαση σε αντίθεση με τα αλλά κλειστά καταστήματα, με την επανέναρξη θα χρειαστεί πρώτες ύλες και προϊόντα απαραίτητα για την λειτουργία της. Το μικρό αυτό κεφάλαιο θα πέσει συνολικά στην πραγματική οικονομία και θα αναμοχλεύσει όλη την προμηθευτική αλυσίδα δίνοντας πνοή και κουράγιο σε ιδιοκτήτες κ προμηθευτές .
Προτείνεται η καταβολή εφάπαξ ποσού ίσο με το 3% του τζίρου του 2019 και σε κάθε περίπτωση με ανώτατο πλαφόν τα 8000€.
Η εστίαση θέλει και απαιτεί στήριξη στην πιο δύσκολη στιγμή των τελευταίων 100 ετών. Η ανάταξη της οικονομίας θα επιτευχθεί όταν όλες οι δυνάμεις του τόπου συνεργήσουν.
Η εστίαση δηλώνει παρούσα στην μεγάλη μάχη."
#menoumeoloimazi
Για το Σωματείο Επαγγελματιών
Γαστρονομίας Εστίασης και Συμποσίου νομού Κορινθίας
Σ.Ε.Γ.Ε.Σ
Χρήστος Ντούσικος
Την παρούσα επιστολή συνυπογράφουν οι παρακάτω
Σύλλογοι - Ενώσεις :
Σύλλογος Εστίασης και Διασκέδασης Ν .ΑΡΤΑΣ.
Σύλλογος Καφεστιατόρων ΑΡΚΑΔΙΑΣ.
Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. ΑΧΑΙΑΣ.
Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Δήμου ΣΗΤΕΙΑΣ.
Σωματείο Καφέ Εστίασης ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ.
Σύλλογος Επαγγελματιών Εστίασης Ν. ΧΑΝΙΩΝ.
Σωματείο καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Και Συναφών Επαγγελμάτων ΕΒΡΟΥ.
Ένωση επαγγελματιών εστίασης αναψυχής ψυχαγωγίας ΑΓΡΙΝΙΟΥ.
Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφετεριών, Καφενείων, Κέντρων Ψυχαγωγίας και Εστίασης ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ.
Σύλλογος Εστίασης και Αναψυχής ΣΟΥΦΛΙΟΥ.
Σύλλογος Εστίασης και Καφέ Μπαρ ΠΑΡΓΑΣ,
Ένωση Εστίασης ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
Συντονιστικό Καταστημάτων Εστίασης ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ.
Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.
Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών & Καφέ Μπαρ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Σωματείο Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων Δήμου ΡΕΘΥΜΝΗΣ.
Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Κοινωνικής Εστίασης ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Σύλλογος Εστίασης και Διασκέδασης ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
ΣΕΕΔΝΗ Σύνδεσμος Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Πρωτοβουλία Καταστημάτων Εστίασης ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Σ.Ε.Γ.Ε.Σ. Σωματείο Επαγγελματιών Γαστρονομίας Εστίασης & Συμποσίου Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.
Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφετεριών Μπαρ και Καταστημάτων Εστίασης
Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.
Ένωση Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.
Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ.
Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ.
Σύλλογος Αναψυχής Εστίασης ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ.
Σωματείο Καφέ Μπάρ ΚΟΖΑΝΗΣ.
Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ΧΙΟΥ.
Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής ΑΡΓΟΥΣ.
Σωματείο εστιατόρων ψητοπωλών και συναφών επαγγελμάτων δήμου ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
Χρήστος Ντούσικος
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ και ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ
νομού ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
(Σ. Ε. Γ. Ε. Σ.)
ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ 25 τ.κ. 20100
ΚΟΡΙΝΘΟΣ / ΕΛΛΑΣ
Τηλ. επικ. 27410 -74940
Κιν. τηλ. 6979118256
Email: chinfo@seges.gr
cdousikos@gmail.com
Ιστοσελίδα : http://www.seges.gr/
Christos Dousikos
ASSOCIATION of PROFESSIONALS in
GASTRONOMY DINE and SYMPOSIUM
of CORINTH Prefecture
(S E G E S)
DAMASKINOU str 25
CORINTH 20100 ELLAS
Tel. 27410 -74940
Mob. tel. 6979118256
Email: chinfo@seges.gr / cdousikos@gmail.com
Web : http://www.seges.gr/
Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.
Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.