Ευτυχώς που υπάρχει και η Βουλγαρία
Μία εξαιρετικά άβολη είδηση για το πολιτικό μας κατεστημένο έσκασε πριν δέκα μέρες περίπου και είναι εύκολα κατανοητό, γιατί τα μεγάλα κανάλια έκαναν γαργάρα (ή πέρασαν στα ψιλά) το βέτο της Βουλγαρίας για τα Σκόπια για τους ίδιους ακριβώς λόγους, που θα έπρεπε να το είχαμε κάνει εμείς.
Δεν μας κάνουν καμιά χάρη βέβαια οι Βούλγαροι· τους Σκοπιανούς θεωρούν αδελφό λαό, όχι εμάς (και σωστά βέβαια) αλλά στην προκειμένη περίπτωση συμπίπτουν τα συμφέροντα μας και τα δίκαια μας. Οι Σκοπιανοί είναι ακριβώς αυτό που λέμε «έκανε κι η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο». Δεν πάνε να κλέψουν μόνο την δική μας αρχαία ιστορία, αλλά και την Βουλγάρικη μεσαιωνική και νεότερη. Ο Σαμουήλ, ο Συμεών, δεν ήσαν Μακεδόνες βασιλείς, αλλά Βούλγαροι. Η Οχρίδα δεν ήταν πρωτεύουσα της Μακεδονίας, αλλά της Βουλγαρίας. Οι Βούλγαροι όμως δεν μασάνε την τρελίτσα των Σκοπιανών και τους ξεκαθάρισαν, ότι δεν θα μπουν στην ΕΕ, αν δεν αλλάξουν την ψευτοϊστορία τους, αν δεν αποδεχτούν ότι δεν υπάρχει «Μακεδονική» γλώσσα κι αν δεν σταματήσουν την προπαγάνδα περί «Μακεδονίας του Πιρίν». [Προς επίρρωσιν της ρήσεως μου, οι Σκοπιανοί εκτός από την Ελληνική Μακεδονία και το Πιρίν διεκδικούν και τμήματα της νότιας Σερβίας και της Αλβανίας –την περιοχή Κορυτσάς μαζί με τον Βλάχικο πληθυσμό της.]
Ο διασυρμός του Ελληνικού πολιτικού κατεστημένου είναι απερίγραπτος. Όχι μόνο γιατί οι Βούλγαροι δεν χαρίζουν τίποτα από αυτά που εμείς χαρίσαμε τόσο απλόχερα στους ψευτομακεδόνες, αλλά κυρίως γιατί κατέρριψαν τα «επιχειρήματα» περί «αφόρητων πιέσεων» που δήθεν δεχτήκαμε και υποχωρήσαμε «σε ότι ήταν δυνατόν να διασωθεί». Ποιος ενόχλησε τους Βούλγαρους για το βέτο; Κανείς. Οι Γερμανοί μουρμούρισαν μία έωλη αντίρρηση και τέλειωσε. Είπαν «Δεν μπορεί ένα έθνος να ορίζει την μοίρα και το όνομα ενός γειτονικού, έστω κι αν αυτό προέρχεται από τον εθνικό του κορμό. Αν ήταν έτσι, εμείς θα μπορούσαμε να λέμε, ότι οι Αυστριακοί είναι Γερμανοί». Τρίχες. Οι Αυστριακοί δεν προσπάθησαν να διαστρέψουν και να κλέψουν την Γερμανική ιστορία και βρήκαν για τον εαυτό τους δικό τους όνομα, που δεν ανήκει σε κανέναν άλλο· δεν αυτοονομάστηκαν «Βαυαροί», για να προβάλλουν αξιώσεις σε Γερμανικά εδάφη. Επίσης δεν ισχυρίζονται, ότι μιλάνε «Αυστριακή γλώσσα», αλλά την τοπική διάλεκτο της Γερμανικής. Οι Σκοπιανοί πάνε να κλέψουν το όνομα από εμάς και την γλώσσα από τους Βούλγαρους!!!!
Και βέβαια οι ψευτομακεδονομάχοι της ΝΔ ξεβρακώθηκαν εντελώς (γι αυτό και δεν το εκμεταλλεύτηκαν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και το πέρασαν στο ντούκου τα κανάλια). Όταν οι Σκοπιανοί αντέτειναν στους Βούλγαρους, ότι είχαν συμφωνήσει από το 2017, εκείνοι τους απάντησαν, ότι δεν τηρούν την συμφωνία και συνεχίζουν να καπηλεύονται την Βουλγάρικη ιστορία. Ότι ακριβώς κάνουν και με την συμφωνία των Πρεσπών δηλαδή, που συνεχίζουν να την παραβιάζουν κατάφωρα και ο Μητσοτάκης κάνει την πάπια.
Η κατάπτυστη συμφωνία λοιπόν ακυρώθηκε από τους ίδιους τους Σκοπιανούς. Αλλωστε παρότι ο Παυλόπουλος έσπευσε να την υπογράψει, ο πρόεδρος των Σκοπιανών δεν την έχει υπογράψει ακόμα!!!!!!!!!!!!!! Δεν ήταν λοιπόν ευκαιρία να κηρύξουμε άκυρη την συμφωνία και να συνταχθούμε με την Βουλγαρία σε αυτό το θέμα; Αντ αυτού τα ΜΜΕ προέβαλλαν την «καταπληκτική επιτυχία» του Δένδια για αμυντική συνδρομή με τα ΗΑΕ… Μετά τους Αμερικάνους, Γάλλους, Ισραηλινούς κ.α. τώρα περιμένουμε και από τους εμίρηδες να μας σώσουν. [Κι αν συμβεί το αντίστροφο; Αν εμπλακούν τα ΗΑΕ σε πόλεμο με τους γείτονες τους; Θα τρέχουμε να πολεμήσουμε στο Ομάν;]
Το θέμα είναι ποιος θα σώσει την Ελλάδα από τους Ελληνες, με τα μυαλά που κουβαλάμε. Αποσβολωμένοι από την ηττοπάθεια και τον ραγιαδισμό μας μας ρωτάνε οι Βούλγαροι «Ρε παιδιά, είσαστε σοβαροί; Υπάρχει Μακεδονική γλώσσα;» Πρέπει να ξέρουμε, ότι όχι μόνο θα μας επιστρέψουν το κρέμασμα που τους κάνουμε στην ΕΕ, προδίδοντας μάλιστα τα δικά μας εθνικά συμφέροντα, αλλά θα ανοίξει και σε αυτούς η όρεξη, βλέποντας με τι ψοφίμια έχουν να κάνουν.
Να θυμίσω, ότι οι Βούλγαροι ήταν οι πρώτοι που αναγνώρισαν την ανεξαρτησία των Σκοπίων (για να τα πάρουν στην δική τους επιρροή) αλλά δεν αναγνώρισαν ποτέ Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. Ως αντάλλαγμα δε πήραν την αναγνώριση Βουλγαρικής μειονότητας 200.000 ατόμων, που πήραν διπλή υπηκοότητα. Η Ελληνική μειονότητα τι έγινε, τώρα «που τα πάμε καλά» μετά την ξεφτίλα των Πρεσπών; Εξαφανίστηκε εντελώς. Κι όμως εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση για την είσοδο τους στην «πολιτισμένη Ευρώπη»…
Επίσης να θυμίσω ένα ακόμα «επιχείρημα» των συνηγόρων της επαίσχυντης συμφωνίας. Παρότι γενικώς είναι οι «πολιτισμένοι» που ψάχνουν ακόμα και το δίκιο του αντιδίκου (εν προκειμένω των Σκοπιανών) μας έλεγαν κυνικά, ότι συμφέρει την Ελλάδα η ύπαρξη ενός τεχνητού έθνους κράτους (παρότι αν διαλυόταν, εμείς θα παίρναμε κάποια εδάφη με Ελληνικούς πληθυσμούς) αλλά η ύπαρξη του ζημιώνει την «μεγάλη Βουλγαρία» και την «μεγάλη Αλβανία». Και αυτήν την μαλακία την λέγανε και δημόσια στις τηλεοράσεις και έβλεπαν τι λέμε και οι Βούλγαροι και οι Αλβανοί. Γιατί λοιπόν κι αυτοί να μην το δουν αντίστροφα, όταν τους δοθεί η ευκαιρία; Η ύπαρξη κρατιδίων Νοτίου Μακεδονίας, Ηπείρου, Θράκης, Νοτίου Κύπρου, Κρήτης, Δωδεκανήσων, ζημιώνει την «μεγάλη Ελλάδα». Και ποιόν συμφέρει η ύπαρξη πολλών μικρών και αντιμαχόμενων κρατών στα Βαλκάνια;
Αν είχαμε μυαλό, θα «σκλαβώναμε» (με την καλή έννοια) και τους Αλβανούς και τους Βούλγαρους, αλλά και τους Σέρβους ακόμα, που κοντεύουν να τα βρούν μόνοι τους με τους Αλβανούς, χωρίς την δική μας διαμεσολάβηση, που ταχτήκαμε μονομερώς όχι μόνο υπέρ των Σέρβων, αλλά και υπέρ των Σκοπιανών, χάνοντας την ευκαιρία να φέρουμε με το μέρος μας την Αλβανία, χωρίς να χάσουμε την Σερβία. [Η «χασούρα» της Σερβίας στο Κόσσοβο, την οποία ούτως ή άλλως αποδέχεται πλέον, μπορούσε να ισοσκελιστεί και με το παραπάνω με οφέλη στο Σερβικό τμήμα της Βοσνίας και στο βόρειο τμήμα των Σκοπίων. Μπορεί αυτό να φαίνεται τώρα επιστημονική φαντασία, αλλά αυτό ισχύει γιατί έχουμε τέσσερα αλληλοϋπονομευόμενα και ουσιαστικά εχθρικά μεταξύ τους κράτη. Αν αθροιστεί η δύναμη Ελλήνων, Σέρβων, Αλβανών και Βούλγαρων, γιατί όλοι θα έχουμε συμφέρον, ποιος μπορεί να μας στερήσει τα δικαιώματα, που μας ανήκουν;] Με την διάλυση των Σκοπίων (για την οποία δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα· απλά να μην τους διασώζουμε με αναγνωρίσεις και τέτοια) θα μεγαλώναμε λίγο και την Ελλάδα με το Μοναστήρι και το Γευγελή τουλάχιστον. Ετσι θα αποκτούσαμε τρείς ισχυρούς Βαλκάνιους συμμάχους, αντί για τρείς εχθρούς στα βόρεια σύνορα μας που έχουμε τώρα. [Και θα διασφαλίζαμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Βορειοηπειρωτών.] Με αυτήν την αβάντα στο μέλλον θα μπορούσαμε να μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο με την Κύπρο –τουλάχιστον το 82% που δικαιούμαστε βάσει της αναλογίας πληθυσμού προ Αττίλα. Αλλά ούτε και οι ψευτομακεδόνες θα πάθαιναν τίποτα σε ατομικό επίπεδο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ως πολίτες των τεσσάρων κρατών (κυρίως της Βουλγαρίας). Οι ιδιοκτησίες τους θα παρέμεναν στα χέρια τους. Απλά θα έβγαινε από την μέση μία θρυαλλίδα για τα Βαλκάνια.
Εν τέλει το σενάριο της διάλυσης των Σκοπίων και της Βοσνίας θα είναι η Δαμόκλειος σπάθη στα κεφάλια των αλαζόνων, που δεν σέβονται τα δικαιώματα των τεσσάρων εθνών και όχι μία αναπότρεπτη εξέλιξη. Αν οι Σκοπιανοί αποδεχτούν τους όρους μας, θα γλιτώσει το κράτος τους. Δεν είναι απαραίτητο να μεγαλώσει σε έκταση η Ελλάδα, για να μεγαλώσει σε ισχύ. Ετσι οι τέσσερις δεν θα δράσουν ως ενωμένοι ταραχοποιοί, που διψάνε για νέα εδάφη, αλλά ως εγγυητές της ευνομίας και της δικαιοσύνης στην περιοχή.
Η ευκαιρία δεν έχει χαθεί εντελώς, αν ξυπνήσουμε από τον λήθαργο. Από ότι ψυλλιάζομαι, η Γερμανία θα ασκήσει πράγματι πιέσεις στην Βουλγαρία, γι αυτό θα προσπαθήσει να την απομονώσει σε αυτό το θέμα και το κυριότερο όπλο άσκησης πίεσης θα είναι η ραγιάδικη στάση της Ελλάδας, που ενώ έχει σοβαρότερους λόγους από την Βουλγαρία, δεν ασκεί βέτο, δεν καταγγέλλει την παραβίαση της συμφωνίας.
Κατά την γνώμη μου, ο Τραμπ κι ο Πομπέο μας έκαναν ένα μεγάλο καλό, που δεν φαίνεται και δεν θα φανεί, αν δεν το εκμεταλλευτούμε. Εκαναν αυτό που δεν κάναμε εμείς οι άχρηστοι (ώστε να ωφεληθούμε εμείς ακόμα περισσότερο). Εφεραν σε συμφωνία Αλβανούς και Σέρβους για το Κόσσοβο. Το μεγάλο εμπόδιο λοιπόν για την επίτευξη της τετραμερούς (άτυπης) συμμαχίας έχει ήδη φύγει από την μέση. Η συμμαχία πρέπει να εδραιωθεί σε ισχυρούς διμερείς και πολυμερείς δεσμούς, αλλά για αρκετά χρόνια θα είναι άτυπη, ώστε να μην φανεί, ότι υπονομεύουμε την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και να αποσπούμε οφέλη και από τους δύο οργανισμούς και όχι να είμαστε οι τελευταίοι τροχοί της αμάξης.
Οι τέσσερις θα αλληλοϋποστηρίζονται σε όλα, έχοντας στην πραγματικότητα ως προτεραιότητα την δική μας άτυπη συμμαχία κι όχι τους οργανισμούς στους οποίους συμμετέχουμε. Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα παίξουμε άνετα και το παιχνίδι, που παίζει τόσο καλά ο Ερντογάν. Δηλαδή και με την Δύση και με τους Ρώσους. Οι τρείς (Ελλάδα, Βουλγαρία, Αλβανία) σε ΕΕ και ΝΑΤΟ και η Σερβία θα διατηρήσει το νταραβέρι της με την Ρωσία. Μόνο που πλέον δεν θα είμαστε τα τσουτσέκια των μεν και των δε, αλλά η πολύφερνος νύφη, ο πολύτιμος εταίρος, που κανείς δεν θα αγνοεί.
Μοιραία η συμμαχία θα ενσωματώσει Βοσνία και Σκόπια, είτε ως αυτοτελή κράτη, είτε διαλυμένα, αν δεν είναι συνεργάσιμα. Αν συνεργαστούν τα Σκόπια και με όλους τους παραπάνω όρους για ιστορία, γλώσσα, αναγνώριση και δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας κ.λ.π. δεν μας πειράζει να ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία. Η Βόρεια Μακεδονία θα έχει ως ισότιμους πολίτες τους Ελληνες, τους Αλβανούς, τους Βούλγαρους και τους Σέρβους. Οσοι σήμερα αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες», θα λέγονται «Σλαβομακεδόνες» και η γλώσσα τους «Σλαβομακεδονική». «Μακεδόνες -Ελληνες» θα λέγονται μόνο οι Ελληνες.
Αυτονόητα η συμμαχία θα περιλάβει σύντομα Κύπρο και Κόσσοβο και πιστεύω και το Μαυροβούνιο. Ετσι θα έχουμε ένα σωρό κράτη (και ψήφους) σε διεθνείς οργανισμούς και συμμαχίες.
Για να γίνουν όλα αυτά τα καταπληκτικά πράγματα, κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή. Να δείξει την πυγμή για την συγκρότηση μίας νέας περιφερειακής δύναμης. Δεν είναι του παρόντος να παραθέσω συγκεκριμένες προτάσεις για την πραγμάτωση αυτής της ιδέας, γιατί πρέπει πρώτα απ όλα να θέλουμε, αλλά και να βρούμε το τσαγανό, για να το κάνουμε. Ας κάνουμε μία αρχή και τα ξαναλέμε. Πιστεύω, ότι το βέτο της Βουλγαρίας, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία, για να ξεκινήσουμε.
Π. Ρέππας Δημοσίευση: Νοεμβρίου 27, 2020 - Κατηγορία: ΡΕΠΠΑΣ Π
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.
Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.