Τι σύμπτωση; Τα όπλα που κάνουν στον Ζελένσκι, είναι ακριβώς αυτά που έχει η Ελλάδα σε σημαντικές ποσότητες!!! Υπάρχουν τόσοι τύποι αρμάτων σε χώρες που δεν αντιμετωπίζουν κανέναν κίνδυνο, όπως οι ΗΠΑ και Βρετανία, αλλά δεν του κάνει κανένα άλλο εκτός από τα Leopard, που «συμπτωματικά» η Ελλάδα έχει τα περισσότερα ανάμεσα σε όλες τις χώρες της συμμαχίας!!!!!!! [Για να κρατηθούν τα προσχήματα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν αυτοβούλως την μελλοντική αποστολή 31 δικών τους Abrams.]
Η Τουρκία έχει επιλέξει κυρίως άλλους τύπους αρμάτων και έχει λιγότερα Leopard από εμάς, αλλά ούτως ή άλλως δεν θα δώσει κανένα κι ας είναι η δεύτερη σε αριθμό μετά την Ελλάδα. Δεδομένου, ότι ο Ζελένσκι απαιτεί 300 τέτοια άρματα, δεδομένου ότι η ίδια η παραγωγός Γερμανία θα δώσει όλα όλα 16 και η Ιταλία, που δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως αμυντικό πρόβλημα, θα δώσει 12 και δεδομένου ότι συνολικά προσφέρονται περίπου 150 μαζί με τα Αμερικάνικα, καταλαβαίνει κανείς, ποιος θα δώσει τα περισσότερα από τα υπόλοιπα… [Κι αυτά σίγουρα είναι μόνο η αρχή. Είναι δυνατόν να νικήσει την Ρωσία με 300 άρματα; Ούτε για ζήτω δεν φτάνουν. Εδώ εμείς για την Τουρκία έχουμε πάνω από 2.000 όλων των τύπων και φυσικά δεν επαρκούν.]
Είναι απορίας άξιο, που οι «έγκριτοι» πολιτικοστρατιωτικοί αναλυτές μας, παρά την ακατάσχετη καθημερινή πάρλα τους, κάνουν ότι δεν έχουν καταλάβει ακόμα, ότι θα αφοπλιστούμε ακόμα περισσότερο (μάλλον μετά τις εκλογές) την στιγμή μάλιστα που τα τεθωρακισμένα των νησιών δεν αντικαταστάθηκαν, γιατί αυτά που προορίζονταν για την αντικατάσταση τους, θα πάνε επίσης στην Ουκρανία!!!!!!!! Από την άλλη θριαμβολογούν που καταχρεωθήκαμε ακόμα περισσότερο, ενταφιάζοντας ακόμα περισσότερο την Ελληνική πολεμική και συναφή βιομηχανία, με την δικαιολογία του «κατεπείγοντος». Όποτε οι «σύμμαχοι» θέλουν να μας πουλήσουν όπλα, βάζουν την Τουρκία να γαβγίζει.
Αφού λοιπόν κατά την δική τους «δικαιολογία» έχουμε άμεσο κίνδυνο, που επιβάλλει το χαντάκωμα της πολεμικής μας βιομηχανίας, για να αγοράσουμε άμεσα τα πανάκριβα όπλα των «συμμάχων», πως μας περισσεύουν όπλα και πυρομαχικά για την Ουκρανία; Κι όταν λέμε «άμεσα», που λέει ο λόγος «άμεσα», γιατί προς το παρόν δεν έχουμε τον αριθμό, που θα μας έδινε την πολυδιαφημισμένη «αεροπορική υπεροχή». Δηλαδή δεν έχουμε ακόμα στα χέρια μας έστω αυτόν τον παράγοντα αποτροπής και αφοπλίζουμε τις χερσαίες δυνάμεις μας!!!!!!!!!!
Το χειρότερο· ενώ τα άρματα και τα τεθωρακισμένα μπορούμε να τα ορίζουμε εμείς, τα F35 (που δεν τα έχουμε ακόμη) λέγεται, ότι ουσιαστικά θα τα ορίζουν οι ίδιοι Αμερικάνοι. Μου κάνει εντύπωση, που δεν έχουν απαντηθεί από κανέναν οι ενστάσεις διαφόρων αρθρογράφων (πιλότων της πολεμικής μας αεροπορίας ε.α.) για την πραγματική αξία και χρησιμότητα αυτού του τύπου, οι οποίες είναι πράγματι ανησυχητικές (ένας κινητήρας, μειωμένη «αορατότητα», αν φέρουν όπλα στα φτερά κ.α.) με κορυφαία βέβαια την προαναφερθείσα αδυναμία πλήρους ελέγχου από τα δικά μας κέντρα επιχειρήσεων. Απλά δίνουν επιλεγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, που εντυπωσιάζουν και κομπάζουν, ότι είναι πέμπτης γενεάς. Οπλα που δεν μπορείς να τα ορίζεις δεν έχουν απολύτως καμία αξία, όποια κι αν είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, ότι γενιάς κι αν είναι. Ή μάλλον έχουν την «αξία» της εθνικής μειοδοσίας.
Απόδειξη, ότι μόνο ανεξάρτητοι και ανιδιοτελείς δεν είναι οι περισπούδαστοι «αναλυτές», είναι η συστηματική υποβάθμιση των όπλων που παραδίδουμε, ως «απαρχαιωμένων». Στην Ουκρανία για παρελάσεις πηγαίνουν; Κι αφού δεν αντικαταστάθηκαν τα «απαρχαιωμένα», τώρα ετοιμαζόμαστε να δώσουμε και τα καινούργια. Και δεν θα μείνουμε εδώ· σειρά έχουν και τα Mirage, που τα βγάλαν ήδη τενεκέδες οι «ειδικοί». [Η Τουρκία όμως τους κρατάει τους δικούς της «τενεκέδες».] Για την ακρίβεια, ζητάνε F16 για να μας έλθει πιο μαλακά, που θα δώσουμε τελικά τα Mirage…
Θα φανεί ίσως παράξενο, αλλά εγώ αυτά που κλαίω περισσότερο, είναι οι stinger και οι εκτοξευτές χειροβομβίδων, όπλα που απέδειξαν την αξία τους στον πόλεμο της Ουκρανίας. [Τελικά τα Β.Ο.Π. είναι τα μόνα που πιάνουν τα λεφτά τους, καθώς εξουδετερώνουν πανάκριβα σύγχρονα όπλα. Πάντα θα θυμάμαι την κωμική κατάρριψη ενός από τα πρώτα stealth ούτε καν από ΒΟΠ, αλλά από απλό ντουφέκι στο Ιράκ.]
Και ο κατάλογος του αφοπλισμού δεν σταματάει εδώ. Σε λίγο θα κουνάμε μαντήλι και στους «επάρατους» S300, ενώ το ίδιο έχουμε κάνει εδώ και χρόνια και για τους patriot (όχι όλους). Τους στείλαμε στην κακομοιρούλα την Σ. Αραβία, που δεν είχε λεφτά να πάρει δικούς της, να τους ρίχνει στην παλιοΥεμένη… Αυτά τα παλιόπαιδα της Υεμένης πετάνε στρακαστρούκες και διαταράσσουν την γαλήνη του μεγαλειότατου Ιμπν Σαούντ κι εμείς ως γνωστόν δεν την σηκώνουμε την αδικία. Την πολεμάμε, όπου την βρούμε, στο Μάλι, στο Αφγανιστάν, παντού. Μόνο στην Κύπρο δεν μπορούμε να πάμε, γιατί κείται μακράν… Κι όπου δεν μπορούμε να πάμε οι ίδιοι, τους δίνουμε τα όπλα μας να πολεμήσουν (εκτός από την Κύπρο, που κείται μακράν και εκτός από τους Κούρδους και τους Αρμένιους, που είναι «τρομοκράτες»). Κι αφού μας έχουν μείνει κάτι patriot ακόμα, ξερογλείφεται ο Ζελένσκι…
Πέρα από την πλάκα και τις αναλύσεις των «ειδικών», τι μας έδειξε ο ίδιος ο πόλεμος της Ουκρανίας, όπως και όλοι οι πραγματικοί πόλεμοι, που διαρκούν πολύ καιρό; Ότι ο αρχικός αριθμός όπλων και πυρομαχικών είναι σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά στον αριθμό που χρησιμοποιείται τελικά. Μετά από λίγες εβδομάδες οι αντιμαχόμενοι τα έχουν χρησιμοποιήσει όλα και ψάχνονται. Συνεπώς καμία ποσότητα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αρκετή για μία χώρα που αντιμετωπίζει άμεση απειλή. Οντως σε αρκετές κατηγορίες έχουμε μεγαλύτερους αριθμούς όπλων από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, μεγαλύτερες και ευπορότερες, γιατί εκείνες δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα. Σε σχέση με την Τουρκία όμως έχουμε λιγότερα σε όλες τις κατηγορίες.
Οσο για την ποιοτική υπεροχή (π.χ. των 5-6 rafale) αντισταθμίζεται άνετα από την ποσότητα, κυρίως όμως γιατί η Τουρκία έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μπορεί να περιμένει μέχρι να αποκτήσει κι εκείνη αεροσκάφη 5ης γενεάς και να πάρει καλύτερα από τα «δικά μας» F35. Δεν χρειάζεται καν να ρισκάρει την συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ αγοράζοντας από την Ρωσία, ή την Κίνα. [Αυτό θα το κάνει μόνο αν αποτύχει σε όλες τις άλλες επιλογές.] Εχει και η Βρετανία και η Σουηδία.
Οσον αφορά την Σουηδία· φαίνεται ότι οι παραδοσιακές αξίες υποχωρούν ραγδαία, παρά την αντίσταση κάποιων ρομαντικών ιδεαλιστών. Εφτασαν στο παρά πέντε να δώσουν Κούρδους στον Ερντογάν!!!!! Σε άλλες εποχές θα ήταν αδιανόητο να σκεφτούμε, ότι μπορεί να δώσουν όπλα σε τέτοιο καθεστώς, αλλά πλέον δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ακόμα και τα τελευταίας τεχνολογίας. Οσον αφορά την Βρετανία, συστήνει τετραμερή ενδοΝΑΤΟϊκή φατρία με Τουρκία, Ισπανία και Ιταλία, κόντρα στον «άξονα» Γαλλίας Ελλάδας.
Συνεπώς δεν έχει κανένα πρόβλημα η Τουρκία από το ψευτοεμπάργκο των ΗΠΑ. Αντίθετα, της δίνουν το δικαίωμα να παζαρεύει και αλλού, πράγμα που κάνει και στην ουσία βρίσκεται ήδη από πάνω. Απόδειξη η κωλοτούμπα με τα F16.
Ο Μενέντεζ δεν είναι πρόβλημα της Τουρκίας· είναι πρόβλημα των ΗΠΑ, που εξαιτίας του κινδυνεύουν να χάσουν μία μεγάλη εργολαβία. Ο Ερντογάν κάνει υπομονή και παζαρεύει λίγο ακόμα, γιατί έχει άλλου είδους ενδιαφέρον για τα F35. Το ενδιαφέρον του συμπαραγωγού και μάλιστα συμπαραγωγού ενός όπλου, στο οποίο στηρίζει τις ελπίδες της η Ελλάδα.
Πάντως σίγουρα δεν δείχνει μεγάλη καούρα για τα πολυδιαφημισμένα από τα ΜΜΕ F35. Αυτό είναι άλλη μία σοβαρή ένδειξη, ότι τα άρθρα που αμφισβητούν την αξία τους (και σε σχέση με το κόστος τους) μάλλον έχουν δίκιο. Για τους λόγους αυτούς ούτε αυτά μπορούν να αποκλειστούν από το οπλοστάσιο της Τουρκίας, καθώς πλέον στις μεγάλες δυνάμεις υπερισχύει η λογική «καλύτερα να δώσουμε εμείς όπλα σε επισφαλείς συμμάχους, για να τους έχουμε εξαρτημένους». Και όσο κι αν φαίνεται κυνικό, έχουν δίκιο σε αυτό. Τα σύγχρονα οπλικά συστήματα εξαρτώνται για πάντα από τους κατασκευαστές τους. Δηλαδή στην ουσία τους πουλάνε πανάκριβα μακροχρόνια εξάρτηση. [Αυτό κάνει και η Ρωσία και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι θα το κάνει και η Γαλλία ακόμη, που δεν πήρε καμία δέσμευση να μην πουλήσει τα ίδια όπλα στην Τουρκία. Δεν λέω, ότι κάνει τέτοιους σχεδιασμούς, αλλά αν το απέκλειε, θα το έβαζε και στην συμφωνία, για να πείσει τον Ελληνικό λαό για τις προθέσεις της και να πάρει ουσιαστικά το μονοπώλιο στην Ελλάδα.]
Συνεπώς όταν μιλάμε για Αμερικάνικο εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Όπως κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας με την δήθεν υπεροχή μας στους αιθέρες, επειδή προσωρινά υπερέχουμε στα αεροσκάφη 5ης γενεάς. Το να υποτιμούμε τον αντίπαλο δεν είναι γενναιότητα· είναι ηλιθιότητα. Πόση ικανότητα χρειαζόταν για να καταρρίψει ο Τούρκος τον Ηλιάκη, με τον τρόπο που το έκανε και να σωθεί ο ίδιος; [Και πόσο θάρρος για να απειλήσει το ελικόπτερο μας με πιστόλι;]
Μήπως το ότι τους αναχαιτίζουμε, είναι ακλόνητη απόδειξη μίας συντριπτικής ποιοτικής υπεροχής; Δηλαδή τι θα έκαναν τα Τουρκικά αεροσκάφη, αν δεν τα αναχαιτίζαμε; Θα προσγειώνονταν σε Ελληνικά αεροδρόμια; Δεν θα γύριζαν πίσω; Ή μήπως το λοκάρισμα είναι η ακλόνητη απόδειξη της ακαταμάχητης υπεροχής μας; Όταν κυνηγάς κάποιον από πίσω, φυσικό είναι κάποια στιγμή να τον λοκάρεις. Δεν λέω, ότι δεν χρειάζονται ικανότητες γι αυτά. Κι εγώ πιστεύω, ότι είμαστε καλύτεροι, αλλά το να τους υποτιμούμε ακόμα και σε επίπεδο στρατηγικών αναλύσεων δεν είναι πιά μόνο βλακεία· είναι και προδοσία. Δηλαδή τι θέλουν να μας πουν οι «ειδικοί»; Ότι ένας δικός μας πιλότος θα τα βάζει με πέντε εχθρικά αεροσκάφη και θα τα καταρρίπτει; [Οπότε «δεν χρειαζόμαστε» και πολλά αεροπλάνα –ας δώσουμε τα «παλιά»…] Γιατί θα μας πουν οι «σύμμαχοι» «Ρε παιδιά, εσείς και αεροσκάφη 5ης γενιάς έχετε και τους καλύτερους πιλότους. Τι τα θέλετε αυτά τα παλιοmirage;»
Για την ακρίβεια το είπαν ήδη και βάζουν τους «ανεξάρτητους» αναλυτές μας να προϊδεάζουν τον κόσμο για το τι «σαπάκια» είναι η προηγούμενη «αγορά του αιώνα»; [Ο αιώνας φαίνεται διαρκεί 20-30 χρόνια. Φαίνεται επίσης, ότι ο Ζελένσκι έχει μεγάλη αδυναμία στα σαπάκια…] Αυτός ο πρωτοφανής αφοπλισμός μόνο σε ηττημένους πολέμου επιβάλλεται κι εμείς τάχα «αντιστεκόμαστε» στις παράλογες απαιτήσεις της Τουρκίας, επειδή (ακόμη) δεν αφοπλίσαμε εντελώς τα νησιά μας…
Όλα γίνονται για το θεαθήναι. Κορδωνόμαστε σα γύφτικα σκεπάρνια για μερικά ντρόουνς, που θα αποκτήσουμε στο μέλλον, όταν η Τουρκία είναι ήδη ο μεγαλύτερος εξαγωγέας. Όπως και πάλι μας δείχνει ο πόλεμος στην Ουκρανία, τα ντρόουνς τείνουν να επαναφέρουν τις μαζικές αεροπορικές επιθέσεις του Β΄ παγκόσμιου πόλεμου, γιατί είναι πολύ φτηνά σε σχέση με τα κανονικά αεροπλάνα και δεν ρισκάρονται ζωές πιλότων. Δηλαδή μόνο αν αναπτύξεις γραμμή παραγωγής, μπορείς να κάνεις πόλεμο με ντρόουνς. Η δική μας «παραγωγή» είναι στάχτη στα μάτια. Κι ένας μάγκας μηχανικός μπορεί να φτιάξει ένα αυτοκίνητο στο γκαράζ του. Αυτό σημαίνει, ότι έχουμε αυτοκινητοβιομηχανία;
Το παζλ του αφοπλισμού μας συμπληρώνεται με τον συστηματικό ενταφιασμό της Ελληνικής παραγωγής γενικά και ειδικότερα της πολεμικής και συναφούς βιομηχανίας. Απόδειξη ότι μία μικρή χώρα μπορεί να στηρίζεται στην δική της πολεμική και βαριά βιομηχανία είναι το Ισραήλ. [Φυσικά και η ίσου πληθυσμού Σουηδία, αλλά το Ισραήλ και λιγότερο πληθυσμό έχει και ασήμαντη έκταση και πολύ μικρότερους πόρους και αναπτύχθηκε εν μέσω πολέμων.] Εμείς με τέτοια ναυπηγική παράδοση και υποδομή και αντί να πουλάμε, αγοράζουμε φρεγάτες και κορβέτες και κοκορευόμαστε κι από πάνω!!!!!!!!!!!!!! Από παιδί θυμάμαι ως πρώτες των πρώτων τις σχολές ναυπηγών και αεροναυπηγών. Θα έχουν βγει πλέον χιλιάδες. Αν δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε ούτε φρεγάτες και κορβέτες, τι τις πληρώνουμε αυτές τις σχολές και τι το πληρώνουμε το Πολυτεχνείο; Ας το κάνουμε τουριστικές σχολές, γιατί μόνο για γκαρσόνια κάνουμε τελικά.
Τις πταίει;
Απάντηση: Ολοι μας. Το να τα ρίχνουμε στους πολιτικούς είναι γελοίος στρουθοκαμηλισμός και ξεφτίλα για όλους μας. Εμείς δεν τους επιλέγουμε; Ή τάχα δεν γνωρίζουμε τον ραγιαδισμό τους; Τι λέμε για όλα τα παραπάνω; Ότι η καλύτερη εγγύηση είναι να τα έχουμε καλά με τους Αμερικάνους κι ότι κακό μας συμβεί, θα είναι περιορισμένο και οι πολιτικοί μας είναι εγγύηση για την υποτέλεια, που μόνοι μας επιλέξαμε. Είναι οι χρήσιμοι ανήθικοι, στους οποίους εναποθέτουμε το βάρος της δικής μας αναξιοπρέπειας. Τα F35 δεν τα επιλέξαμε ως τα καλύτερα, ούτε μας ενδιαφέρει ότι στην ουσία δεν θα είναι δικά μας. Φόρος υποτέλειας είναι· απλά παριστάνουν, ότι μας δίνουν κάτι, ενώ στην ουσία ενισχύουν το ΝΑΤΟϊκό οπλοστάσιο, όχι το Ελληνικό. Η ιστορία με τα πρώτα ατμόπλοια που χιλιοπληρώσαμε με ατέλειωτους τόκους, χωρίς να μας χρησιμεύσουν ουσιαστικά σε τίποτα, επαναλαμβάνεται αναλλοίωτη ξανά και ξανά…
Όμως έχει τις ίδιες ευθύνες ο αγρότης, ο τεχνίτης, ο μαγαζάτορας, ο υπάλληλος, με τον στρατιωτικό, που του δώσαμε όπλα, που θα πληρωθούν όχι απλά με ιδρώτα, αλλά με αίμα και εκείνος αφήνει αδιαμαρτύρητα να του τα παίρνουν; Με τι θα υπερασπιστεί την πατρίδα, όπως ορκίστηκε; Πως ζητάει άλλα όπλα, αφού παραδίδει αυτά που του δώσαμε; Ποιοι εισηγούνται τις εσπευσμένες αγορές λόγω «εκτάκτων αναγκών» και όλον τον άλλο καιρό κάνουν την πάπια για την συστηματική υπονόμευση της πολεμικής μας βιομηχανίας, άρα της άμυνας της χώρας;
Τι πάει να πει «έκτατες ανάγκες»; Τώρα ανακάλυψαν τον κίνδυνο της Τουρκίας; Ή μήπως ο Ερντογάν το ξεκίνησε αυτό και μάλιστα φέτος; Δεν υπάρχουν τα προηγούμενα του 1987 και 1996 με άλλους ηγέτες; Ακόμα και αν δεν υπήρχε τίποτα από όλα αυτά, ακόμα και αν οι Τούρκοι παρίσταναν τις οσίες, υπάρχει δικαιολογία εφησυχασμού και επανάπαυσης για την πολεμική βιομηχανία, όταν κρατάνε την μισή Κύπρο από το 1974; Ποιανού δουλειά είναι να το υπενθυμίζει διαρκώς αυτό στις κυβερνήσεις και στον λαό;
49 χρόνια τώρα, κάθε τρείς και λίγο ένα νέο χαντάκωμα της πολεμικής βιομηχανίας μας, μία νέα «αγορά του αιώνα» σε όλα τα όπλα, μία νέα εθνική προδοσία (που δυστυχώς γίνεται αποδεκτή μετά βαΐων και κλάδων αντί για οργή και αγανάκτηση). Γιατί με πολύ λιγότερα από τα λεφτά των πιθανότατα άχρηστων (για εμάς) F35 μπορούσαμε να φτιάξουμε μία πολύ δυνατή ΕΑΒ. Τώρα την θάψαμε για άλλα 20-30 χρόνια, όπως και τα ναυπηγεία μας, γιατί φυσικά δεν περισσεύουν άλλα χρήματα για την άμυνα.
Ειδικά αυτή η περίπτωση βγάζει μάτι, γιατί είχαμε εξασφαλίσει ήδη τα 24 rafale, ενώ η Τουρκία δεν έχει παραγγείλει ακόμα!!! Επιπλέον, το ότι έστω 5-6 από αυτά ήταν σύντομα παραδοτέα, δικαιολογεί κάπως την «έκτατη περίπτωση». Αεροσκάφη που θα πάρουμε μετά από 5-6-7 χρόνια, τι σόι «έκτατες ανάγκες» θα καλύψουν; [Και φυσικά αποκλείεται να είναι τελευταίας γενεάς τότε.] Η μόνη «έκτατη ανάγκη» ήταν το χαντάκωμα της πολεμικής μας βιομηχανίας, της εθνικής μας οικονομίας και της εθνικής μας άμυνας με όπλα που ουσιαστικά θα τα ορίζουν οι «σύμμαχοι». Και να χαμε να πληρώσουμε τα 48 αεροσκάφη 5ης γενεάς, εκείνοι θα έλεγαν, ότι έχουμε «άμεση» ανάγκη τα διπλά, ή τα τριπλά (και καμία ανάγκη τα «παλιά») ώστε να στριμωχτούμε τόσο οικονομικά, που να μην μπορέσουμε να χτίσουμε ποτέ εθνική πολεμική βιομηχανία.
Την βρώμικη δουλειά την κάνουν τελικά οι πολιτικοί. Ποιοι όμως εισηγούνται κάθε τόσο τις αγορές του αιώνα, γνωρίζοντας ότι έτσι υπονομεύουν την πολεμική μας βιομηχανία και συνεπώς την εθνική μας άμυνα; Ποιοι φτιάχνουν τις εκθέσεις, που λένε, ότι μας περισσεύουν όπλα και πυρομαχικά για την Ουκρανία; Και επειδή κάποιοι θα πουν, ότι είναι λίγοι οι επίορκοι, οι υπόλοιποι τι κάνουν; Και δεν λέω βέβαια να κάνουν πραξικόπημα. Μπορούν απλά να απειλήσουν με παραίτηση. Οσο κι αν έχει εκμαυλιστεί ο λαός, σε αυτήν την περίπτωση θα αντιδράσει μπροστά σε μαζικές παραιτήσεις στρατιωτικών επειδή τους παίρνουν τα όπλα. Αλλά ακόμα και αν δεν αντιδράσει, θα πρέπει να παραιτηθούν στ αλήθεια. Μήπως αν γίνει πόλεμος, δεν θα επιστρέψουν; Αλλωστε, αν δώσουμε τα mirage και τα leopard, τι τους θέλουμε τους χειριστές τους;
Ηδη έχουμε δώσει πολλά όπλα και πυρομαχικά για χώρα που αντιμετωπίζει άμεση απειλή. Το χατίρι της Τουρκίας (ο αφοπλισμός μας) γίνεται ήδη και όχι μόνο στα νησιά. Απλά, όπως το ΝΑΤΟ κάνει πόλεμο με την Ρωσία δια αντιπροσώπου, η Τουρκία μας αφοπλίζει δια του ίδιου αντιπροσώπου…
Οπου νάναι θα μας το πουν και κατάμουτρα: «Τα όπλα είναι για τους άντρες. Τι τα θέλετε εσείς οι Ελληνες;»
Π. Ρέππας
Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.
Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.