Το πολιτικό τίποτα ηγέτης της «σκεπτόμενης» (!!!) αριστεράς…

0


   Το μόνο πολιτικό συμπέρασμα που βγαίνει από τις γελοιότητες του ΣΥΡΙΖΑ είναι, ότι τα ίδια ΤΑ ΜΕΛΗ του δεν έκριναν ως άξιο ΟΥΤΕ ΕΝΑ από τα στελέχη του και έκαναν εσπευσμένα εισαγωγή αρχηγού από το Αμέρικα… Δεν προσπάθησαν ούτε την δεύτερη Κυριακή να διασώσουν το μαγαζί τους από την άλωση!!!!!

   Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια, που φανερώθηκε η απελπιστική ένδεια τους. Και ο Τσίπρας έτσι υπερπήδησε την κομματική επετηρίδα και βρέθηκε στην κορυφή με μοναδική προϋπηρεσία την θητεία του στο δεκαπενταμελές του σχολείου!!! Τον έκαναν αρχηγό σε ηλικία που μόλις και μετά βίας δικαιολογείται να γίνει βουλευτής κατ εξαίρεση ένα πολύ μεγάλο ταλέντο. Εγινε πρωθυπουργός σε ηλικία που μόλις και μετά βίας δικαιολογείται να γίνει υφυπουργός.

   Από τότε έκαναν θεσμό την μετεωρική ανέλιξη. Μήπως η Αχτσιόγλου και ο Παππάς ανάλογη πορεία δεν είχαν παρά τω πλευρώ του Αλέξη; ¨Η μήπως αυτοί έχουν κάποιο σοβαρό πολιτικό λόγο; Απλά είναι εκπαιδευμένοι στον ξύλινο πολιτικάντικο λόγο. Οσο για το «βαρύ πυροβολικό» τους, τον Τσακαλώτο, τόσα χρόνια στην Βουλή και ακόμη μιλάει τα Ελληνικά σαν την Καλομοίρα. Ακόμα και σε αυτό ο Κασσελάκης είναι καλύτερος και το πιστεύω κι εγώ, ότι θα βελτιωθεί πολύ (αλλά αυτό δεν θα σώσει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τον ίδιο).

   Το ότι η πολιτική ρηχότητα του Κασσελάκη αυτήν την στιγμή βγάζει μάτι, γιατί είναι ανεκπαίδευτος και στην γλώσσα και στην Ελληνική πολιτική πρακτική, δεν σημαίνει, ότι οι υπόλοιποι έχουν μεγαλύτερο βάθος. Και αυτό δεν το έχουν καταλάβει μόνο οι Ελληνες ψηφοφόροι, αλλά και τα ίδια τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι αποφάσισαν να κάνουν άλλο ένα άλμα, καθώς εκείνο που είχαν κάνει με τον Τσίπρα τους είχε βγεί σε καλό (κατά την κρίση τους). Δεν ξέρουν όμως, ότι όποιος πηδάει πολλά παλούκια, στο τέλος κάποιο του μπαίνει στον κ… Αρχικά είπαν να κάνουν ένα μέτριο άλμα, προβάλλοντας την Αχτσιόγλου, της οποίας το μοναδικό προσόν ήταν ότι είναι γυναίκα… Η βροντερή αδιαφορία της Ελληνικής κοινωνίας όμως τους εξώθησε να επιχειρήσουν κάτι πιο ακραίο και πιασάρικο για την τεράστια μάζα των εξίσου επιφανειακών ψηφοφόρων. Η γυναίκα αρχηγός δεν θα ήταν καν μία πρωτιά, όταν μάλιστα η γραφειοκρατική σταδιοδρομία πριν την πολιτική δεν γοητεύει πιά τον Ελληνα ψηφοφόρο. Ο πρώτος φανερά ομοφυλόφιλος αρχηγός θα μπορούσε ίσως να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα μίας κοινωνίας που διαρκώς αναζητά την πρωτοτυπία, νομίζοντας, ότι έτσι θα ξεπεράσει τα προβλήματα της. Και βέβαια αν αυτό συνοδευόταν με σοβαρό πολιτικό λόγο, πράγματι θα τους έδινε βάσιμες ελπίδες. Ο φελλός τι ύδατα να ταράξει;

   Δεν τόλμησε ούτε μία συνέντευξη με πολιτικό συντάκτη, γιατί ήξερε, ότι θα τον ξεφτιλίσουν. Γνωρίζοντας την αδυναμία του, εκτιμώ, ότι θα το παίξει «θεσμικός» και δεν θα εξαναγκάσει σε παραίτηση Βουλευτές Επικρατείας και αναπληρωματικούς, γιατί έτσι θα έπρεπε να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους του. Πιθανόν να πάει στην Ευρωβουλή, όπου τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα γι αυτόν. Αλλά όλες αυτές οι ντρίπλες δεν θα τον βοηθήσουν πολύ να καλύψει την γύμνια του.  Ηδη έκανε χοντρές πατατιές, αλλά οφείλω να παραδεχτώ, ότι κατάφερε να ελιχθεί κάπως. Είναι ένα προτέρημα να μην το παίζεις αλάθητος, αλλά ως πότε θα τον διασώζει;

   Αυτά που είπε για επαγγελματικό στρατό δεν ήταν σαρδάμ. Βάλλει ευθέως κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος, γιατί ο πολίτης –οπλίτης είναι η βάση της ισχύος του. Ο πολίτης –πελάτης είναι η βάση της ισχύος της ολιγαρχίας. Εγώ θα του συνιστούσα να δείξει έμπρακτη μεταμέλεια και να πάει αμέσως στον στρατό να κάνει την θητεία του. Θα του μείνει πάρα πολύς χρόνος για να οργανωθεί μέχρι τις επόμενες Βουλευτικές εκλογές, τις οποίες έτσι πιθανόν και να κερδίσει.

   Κάτι μου λέει όμως ότι θα προτιμήσει την καλοπέραση και το μόνο που θα προσπαθήσει τα επόμενα 3,5 χρόνια, είναι να κάνει χειραψία με όλους τους Ελληνες. Θα φτάσει όμως μέχρι τις επόμενες εκλογές ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Πολύ αμφιβάλλω, ακόμα κι αν παραμένει πρόεδρος κάποιου κόμματος προερχόμενου από τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί βέβαια το ένστικτο της αυτοσυντήρησης να αποτρέψει την διάσπαση· η διάσταση όμως αυτού του κόμματος από την Ελληνική κοινωνία και την πραγματικότητα είναι οριστική.

Π. Ρέππας

Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 26, 2023

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το πολιτικό τίποτα ηγέτης της «σκεπτόμενης» (!!!) αριστεράς…"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator