Δήμος Βέλου-Βόχας: Με έργα και αγάπη υποστηρίζουμε την εκπαιδευτική κοινότητα και το μέλλον των παιδιών μας

0


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει σήμερα, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024, με τον καθιερωμένο αγιασμό στα σχολεία του Δήμου μας, για τη δημοτική αρχή ξεκίνησε πολύ νωρίτερα, αφού οι προετοιμασίες, οι επισκευές και οι συντηρήσεις διήρκεσαν όλο το καλοκαίρι.

Στα σχολεία όλων των βαθμίδων της περιοχής έγιναν εκτεταμένες εργασίες οι οποίες περιλάμβαναν την αποκατάσταση κτηριακών φθορών, βαψίματα, καθαριότητες και συντηρήσεις, τόσο στα κτήρια όσο και στους εξωτερικούς χώρους, προαύλια και χώρους άθλησης, προκειμένου τα σχολεία να είναι ασφαλή και λειτουργικά για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ειδικότερα και πέρα από τις εργασίες συντήρησης που έγιναν σε όλα τα σχολεία, πραγματοποιήθηκαν:

  • Κατασκευή ράμπας και τουαλέτας ΑμεΑ στο Κοκκώνι
  • Πλήρης ανακατασκευή των τουαλετών στα Δημοτικά Σχολεία Βέλου και Βοχαϊκού
  • Επισκευή της προκάτ αίθουσας, συντήρηση και μόνωση της οροφής της στο Δημοτικό Σχολείο Βέλου
  • Τοποθέτηση νέου τάπητα στο προαύλιο του 2ο Νηπιαγωγείου Βέλου
  • Εγκατάσταση δεύτερης πόρτας, συστημάτων καμερών και συναγερμού στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ζευγολατιού
  • Τοποθέτηση καμερών και συναγερμού στο Γυμνάσιο-Λύκειο Βραχατίου
  • Εκτεταμένες εργασίες συντήρησης 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού

Ο στόχος της δημοτικής αρχής, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Θανάσης Μανάβης, είναι τα σχολεία να βρίσκονται πάντα σε άρτια λειτουργική κατάσταση, αλλά και να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα από την πραγματοποίηση μόνο των αναγκαίων επισκευών και συντηρήσεων. Η φιλοδοξία μας, τόνισε, είναι να φτάσουμε στο σημείο πλέον που να σχεδιάζουμε και εργαζόμαστε για την υλοποίηση του οράματός μας, δηλαδή την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων και τη δημιουργία εκπαιδευτικών χώρων που θα εμπνέουν τα παιδιά μας – το μέλλον και την ελπίδα μας.

Με αυτήν την κατεύθυνση, η δημοτική αρχή Βέλου-Βόχας δεσμεύεται να συνεχίσει να επενδύει στην παιδεία, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που θα ευνοεί τη μάθηση, την ασφάλεια και την ανάπτυξη των μαθητών, συμβάλλοντας παράλληλα στην τοπική κοινωνία.

Καλή Σχολική Χρονιά σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα!

Φωτογραφίες: Δήμος Βέλου-Βόχας

Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 12, 2024

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δήμος Βέλου-Βόχας: Με έργα και αγάπη υποστηρίζουμε την εκπαιδευτική κοινότητα και το μέλλον των παιδιών μας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator