Ποιόν ωφελούν οι υπερβολές και οι παραλογισμοί.

0



Μέρος Α

Τα «επιχειρήματα»

   Ο αντισυστημικός χώρος πάσχει από τους ίδιους τους ηγέτες του, που απαιτούν να τους ακολουθούμε άβουλα και να επαναλαμβάνουμε πιστά τις μεσσιανικές «αλήθειες» τους. Μάλιστα έχουν την απαίτηση να αναμασάμε τις υπερβολές και τους παραλογισμούς τους, διαφορετικά είμαστε ενεργούμενα και σπιούνοι του συστήματος…

   Δεν θα τους κάνω την χάρη, γιατί για μένα ακριβώς εκείνοι συμπεριφέρονται σαν βαλτοί, για να δυσφημιζόμαστε όλοι ως συνωμοσιολόγοι, ψεκασμένοι, τρελάρες και τελικά το σύστημα να περνάει αβρόχοις ποσίν στον λαό τα πιο απαράδεκτα πράγματα. Το κακό είναι, ότι τα έχουν καταφέρει μια χαρά και έχουν παρασύρει εκατοντάδες χιλιάδες έντιμους πολίτες, που νομίζουν, ότι όσο πιο ακραίο είναι αυτό που θα πούμε, τόσο «χτυπάμε» το σύστημα!!!!!!!!!! Θα αναρωτηθεί κάποιος θιγόμενος: Μόνο εμείς λέμε υπερβολές; Το κράτος, το σύστημα δεν επιβάλει παραλογισμούς; Ναι, αλλά έχει καταφέρει να τους φυτέψει στα μυαλά των ανθρώπων ως «επιστημονικές αλήθειες». Εμείς πρέπει να είμαστε άψογοι στην επιχειρηματολογία μας, για να έχουμε ελπίδες να αντιστρέψουμε αυτήν την αλλοπρόσαλλη κατάσταση.  

   Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσω για έναν από αυτούς τους παραλογισμούς, που μας εκθέτουν στην κοινή λογική. Θεωρούν ως την μέγιστη περιβαλλοντική απειλή τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά!!!!!!!!!!!!!!!!! Αντ αυτών προτείνουν λιγνίτες και πυρηνικά!!!!!!!!!!!!!!!! Ας δούμε τα «επιχειρήματα» τους.

1) Οι ανεμογεννήτριες ευθύνονται για τις πυρκαγιές.

   Πως το «αποδεικνύουν»; Από το ότι όπου πιάνει φωτιά, κάπου κοντά υπάρχει είτε άδεια, είτε αίτημα για άδεια. Μα αφού οι εταιρείες έχουν κάνει αιτήματα κυριολεκτικά για όλες τις κορυφογραμμές της Ελλάδας. Αρα όπου και να πάρει φωτιά, όντως θα υπάρχει κοντά κάποια άδεια, ή κάποιο αίτημα. Ετσι κάθε φορά οι Βελοπουλικοί δημοσιογράφοι (και όχι μόνον) μας μοστράρουν τις «μεγάλες αποκαλύψεις» τους. Εγγραφα που «μαρτυρούν ποιος έβαλε την φωτιά», δηλαδή άδειες, ή αιτήσεις για άδειες… Εχουν φτιάξει μία φάμπρικα «αποκαλύψεων», ίδια με τα τρίγωνα των αρχαιοελληνιστών. Δηλαδή κάνουν μία αυθαίρετη ερμηνεία των συμπτώσεων και μάλιστα για τις πυρκαγιές, όπως εξήγησα, είναι αδύνατον να μην υπάρξει αυτή η σύμπτωση.

   Το κόλπο για τα τρίγωνα είναι απλό. Παίρνουμε έναν χάρτη και έναν διαβήτη. Βάζουμε την μύτη σε ένα σημείο με αρχαιολογικό χώρο, π.χ. Δελφούς. Βάζουμε την άλλη μύτη σε έναν άλλο αρχαιολογικό χώρο (π.χ. Δωδώνη) και διαγράφουμε κύκλο στον χάρτη μας. Με τέτοια πυκνότητα αρχαιολογικών χώρων, είναι σχεδόν απίθανο να μην πετύχουμε άλλον έναν πάνω στην περιφέρεια του κύκλου, αλλά και να μην το πετύχουμε με την μία, αλλάζουμε συνδυασμούς στις δύο άκρες του διαβήτη   και αργά ή γρήγορα θα «ανακαλύψουμε» το δικό μας τρίγωνο, που «αποδεικνύει» πόσο τζιμάνια ήσαν οι προγόνοι μας… Το ότι ο χάρτης είναι επίπεδος, ενώ η Γη είναι σφαιρική και η επίπεδη απεικόνιση της δημιουργεί παραμορφώσεις ουδόλως τους απασχολεί…

   Επίσης δεν τους απασχολεί το ότι δεν υπάρχει καμία αρχαία μαρτυρία για αυτούς τους τριγωνισμούς, όπως δεν απασχολεί κανέναν, ότι δεν έχει συλληφθεί ποτέ κανένας εμπρηστής, που είτε να ομολογήσει, είτε να αποδειχτεί, ότι είναι βαλτός των εταιρειών ανεμογεννητριών.

2) Η εγκατάσταση απαιτεί την αποψίλωση του δάσους.

   Εδώ το ψέμα τους αποδεικνύεται από το ίδιο το βίντεο που προβάλει το Βελοπουλικό κανάλι, για να μας δείξει την καταστροφή. Ανεμογεννήτριες σε καταπράσινα βουνά σε κάποια μικρά ξέφωτα!!!!!!! Και παρακάτω συνεχίζει με ανεμογεννήτριες σε γυμνές κορυφές, που όμως είναι καταφανώς από φυσικού γυμνές και που φαίνεται το δάσος στις πλαγιές του βουνού. Στο τέλος δείχνει για λίγα δευτερόλεπτα και μερικές σε καψάλα.

   Δεν έκαναν καν τον κόπο να τραβήξουν βίντεο μόνο με πραγματικές καψάλες με ανεμογεννήτριες, παρότι υπάρχουν πολλές. Κάνει που κάνει προπαγάνδα ο Βελόπουλος, δεν δίνει δεκαράκι να την κάνει κάπως σωστά. Ή μήπως είναι τόσο διαστροφικός αλαζόνας, που λέει «είναι τόσο τούβλα οι οπαδοί μου, που ότι και να πω, θα το φάνε»; Αυτό πιστεύω και γι αυτόν και για όλους τους «μεσσίες». Είναι όλοι νάρκισσοι και ασεβείς. Τόσο βέβαιοι, ότι όλοι είμαστε ηλίθιοι και εκείνοι είναι οι πανέξυπνοι…

   Μας δείχνουν τα δικά τους βίντεο κάποιους χωματόδρομους λίγο διαπλατυσμένους και οι δημοσιογραφάρες μιλάνε για 80-100 ακόμα και 200 μέτρα πλάτος!!!!!!!!! Κι αυτό ενώ ο Βελόπουλος απαιτεί ζώνες πυρασφάλειας πλάτους 500 μέτρων!!!!!!!!!!!!! Δεν είμαι τόσο φανατικός των ζωνών και μάλιστα των εντελώς γυμνών, αλλά τέλος πάντων ποιο είναι το πιο λογικό μέρος να κάνουμε ζώνες, αν όχι οι κορυφογραμμές; Αρα ο Βελόπουλος θέλει πολύ μεγαλύτερο καράφλιασμα από όσο επιφέρουν οι ανεμογεννήτριες (10-20 μέτρα στους δρόμους, 100-150 μέτρα διάμετρο στους πύργους) αλλά να μην το εκμεταλλευόμαστε!!!!!!!!!! [Να προσθέσω, ότι ούτε οι διαπλατυσμένοι δρόμοι παραμένουν έτσι μετά την εγκατάσταση, καθώς η διαπλάτυνση αφήνεται στην βλάστηση και ο δρόμος επανέρχεται σιγά σιγά στο κανονικό πλάτος.] Επίσης να προσθέσω, ότι αυτό το βίντεο λογικά θα έπρεπε να τα χρησιμοποιούν οι εταιρείες που διαφημίζουν τα αιολικά πάρκα (αν δεν είναι δικό τους).

3) Το δάσος είναι εμπόδιο για τα αιολικά, γιατί κόβει τον αέρα.

   Φαίνεται, ότι οι παντογνώστες αγνοούν, ότι τα αιολικά σταματούν την λειτουργία τους, όταν είναι πολύ δυνατός ο άνεμος και χρειάζονται αυτό το μικρό φρενάρισμα του ζωντανού δάσους. Αντίθετα το ζωντανό δάσος αποδίδει μία μικρή κίνηση στην πλήρη άπνοια, λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας του υποκείμενου αέρα. Τέλος το μέτριο αεράκι δεν το φρενάρει, παρά μόνο μέχρι το ύψος της βλάστησης.

4) Οι ανεμογεννήτριες είναι εξαιρετικά ρυπογόνες…

   Τι να πρωτοπώ για αυτούς που διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο. Ότι κόπτονται για την περιβαλλοντική ζημιά στην πολύ πιο αραιοκατοικημένη Αργεντινή από την εξόρυξη υλικών για τα πτερύγια, όταν προτείνουν την εκμετάλλευση παρόμοιων υλών (σπάνιες γαίες) στην Ελλάδα; !!!!!!!!!!!!!!

   Σίγουρα έχουν οικολογικό αποτύπωμα οι πράσινες τεχνολογίες και σίγουρα πρέπει να το μειώσουμε δραστικά και να μην τις θεωρούμε απολύτως οικολογικές μέχρι τότε. Είναι δυνατόν όμως να προκρίνουμε τις εξόφθαλμα πολύ πιό ρυπογόνες πηγές ενέργειας; Βρήκαν και την «επιστημονική» απάντηση: Τα φυτά χρειάζονται το διοξείδιο του άνθρακα!!!!!!!!

   Επειδή οι κλιματικοί τρομοκράτες λένε παπαριές, σημαίνει ότι τα φουγάρα κάνουν καλό στην φύση; Η αιθάλη, τα μικροσωματίδια και όλα αυτά που βγαίνουν από εκεί, κάνουν καλό στον άνθρωπο; Να πηγαίνανε να ζήσουν στο Αμύνταιο και στην Πτολεμαΐδα τότε.

   Οσο για τις κλιματικές μεταβολές. Οσο παλαβομάρα είναι να λέμε, ότι σίγουρα οφείλονται αποκλειστικά, ή στον μεγαλύτερο βαθμό στον άνθρωπο, άλλο τόσο παλαβομάρα είναι να θεωρούμε σίγουρο το αντίθετο· ότι δεν έχουμε καμία συμμετοχή. [Πολύ περισσότερο να λέμε, ότι δεν υπάρχει καν μεταβολή του κλίματος.] Το αν είναι μικρή, ή μεγάλη η συμμετοχή μας σε αυτήν, πόσο σημασία έχει, για κάποιον που συναισθάνεται, ότι η Γη δεν φτιάχτηκε μόνο για την δική του γενιά;   

   Φυσικά η πράσινη υστερία είναι και απαράδεκτη και ύποπτη, αλλά εξίσου απαράδεκτη και ύποπτη είναι και η αντιοικολογική υστερία της άλλης πλευράς, η οποία μάλιστα υποτίθεται, ότι έχει περιβαλλοντικά κίνητρα!!!!!!!!!!! Σίγουρα η απολιγνιτοποίηση γίνεται όχι απλά με εσφαλμένο και σπασμωδικό τρόπο, όχι απλά για την στήριξη αλλότριων συμφερόντων, αλλά διακινδυνεύοντας όχι μόνο την επάρκεια σε καιρό ειρήνης, αλλά και την ενεργειακή αυτονομία σε περίπτωση πολέμου. Δηλαδή με εθνικά προδοτικό τρόπο.

   Η καύση μας χρειάζεται συμπληρωματικά μέχρις ότου αντικατασταθεί εντελώς με εξίσου αξιόπιστες και οικονομικά εφικτές οικολογικές λύσεις. Πέραν αυτού σε περίπτωση πολέμου χρειαζόμαστε πολλές εφεδρείες, γι αυτό είναι εθνικό έγκλημα να αφήσουμε αυτά τα μηχανήματα να σκουριάσουν. Υστερα, είναι εξαιρετικά παλαβό και υποκριτικό να πουλάς στα Σκόπια τον λιγνίτη, να τον καίνε στα σύνορα σου και να αγοράζεις το ρεύμα από αυτόν!!!!!!!!!!! Όλα αυτά όμως δεν σημαίνουν, ότι η καύση είναι καλό πράγμα.

   Θριαμβολόγησαν οι Βελοπουλικοί δημοσιογράφοι, όταν ο Τραμπ είπε, ότι οι ανεμογεννήτριες είναι καρκινογόνες. Ο Τραμπ είναι εκείνος ο αχάριστος τύπος, που ενώ σώθηκε από τα μονοκλωνικά, όχι μόνο δεν τα έδωσε στον λαό του, αλλά διαφήμιζε το «θαύμα» της Pfizer!!!!!!!!!! Και τι χρειαζόταν το «θαύμα», αφού κατά τα δικά του λεγόμενα ο κορωνοϊός δεν υπήρχε; Αυτός θα μας πει τι είναι καρκινογόνο και τι υγιές; [Το ότι τον προτιμώ από τους επικίνδυνους για την παγκόσμια ασφάλεια σημερινούς Δημοκρατικούς, δεν σημαίνει, ότι τον εκτιμώ κιόλας. Συγνώμη για την παρέκκλιση από το θέμα, αλλά οι αποκτηνωμένοι –οι Δημοκρατικοί- δεν έχουν κάνει ούτε για τα μάτια του κόσμου έστω μία ευχή να τελειώσει ο πόλεμος!!!!!!!!!!!!!!!!! Γι αυτό προτιμώ τον τσαρλατάνο.] Αναμφίβολα τα πτερύγια γίνονται ένα καρκινιγόνο σκουπίδι μετά την χρήση τους, όχι όμως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο πλαστικό, ή πετροχημικό υλικό.

5) Τα πτερύγια δεν ανακυκλώνονται.

   Εδώ η πονηριά βρίσκεται στο ότι άλλο δεν μπορούν να ανακυκλωθούν τα υπάρχοντα (που έχω πολύ μεγάλη αμφιβολία) και άλλο δεν μπορούν να υπάρξουν ανακυκλώσιμα πτερύγια. [Αυτό θα ήταν τεράστια παλαβομάρα για έναν αφελή. Ο Βελόπουλος όμως δεν είναι αφελής…] Οι εταιρείες έχουν βολευτεί στην κρατική αδιαφορία και δεν θέλουν καν να επωμιστούν το κόστος της ανακύκλωσης, πολλώ δε μάλλον να αναπτύξουν άλλα που ανακυκλώνονται ευκολότερα. Ετσι πετάνε ένα «δεν ανακυκλώνονται», το επιβεβαιώνουν και οι Βελόπουλοι και καθαρίσανε… Εάν τους κόβαμε τον κώλο να δείτε πόσο εύκολο θα γινόταν αμέσως.

6) Βλάπτουν την ορνιθοπανίδα.

   Από τα πιο βλακώδη επιχειρήματα, που το ξεκίνησαν οι «οικολόγοι», αλλά ενίοτε το υιοθετούν και οι ιδεολογικοί τους εχθροί, οι δεξιοί αντισυστημικοί (όπως λέμε, το `να χέρι νίβει τα` άλλο). Όπως εξήγησα και στο «Βιομάζα και πυρασφάλεια» κανένα είδος δεν κινδυνεύει, αν έχει ζωτικό χώρο κι αν δεν το κυνηγάμε συστηματικά.

   Ακόμα κι αν βρεθούν ανεμογεννήτριες στο «μονοπάτι» τους, λίγα πουλιά θα χαθούνε (κι αυτά ακόμα δεν πάνε στράφι –θα τα φάνε άλλα ζούδια). Τα υπόλοιπα θα μάθουν να παρακάμπτουν το εμπόδιο και θα αναπληρώσουν πολύ γρήγορα τις απώλειες. Όλα προσαρμόζονται σε αυτήν την ζωή (εκτός από κάποιους εγωπαθείς και κάποιους ανόητους). Ακόμη και οι εταιρείες προσαρμόζονται και πήραν μέτρα γι αυτό το θέμα και τώρα μας πουλάνε οικολογική ευαισθησία. Παρότι όπως είπα, δεν ήταν απαραίτητο, συναινώ σε αυτά τα μέτρα (που είναι και πάμφθηνα) αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε πίσω άλλα σημαντικότερα, όπως η ανακύκλωση των πτερυγίων, που αναφέραμε.

7) Προκαλούν ηχητική όχληση.

   Αυτές τις πορδές τις αμολάνε άνθρωποι, που δεν έχουν μείνει στο δάσος μόνοι να αφουγκραστούν και να μελετήσουν από τους ψίθυρους μέχρι τα ουρλιαχτά (όχι ξωτικών βέβαια –των δέντρων).

   Αν υπάρχει δάσος, το ίδιο το δάσος κάνει περισσότερο θόρυβο, όταν έχει αέρα. Αν δεν υπάρχει δάσος, όντως αυτός ο θόρυβος είναι κάπως ενοχλητικός σε κοντινές αποστάσεις. Από αυτό όμως, μέχρι να κάνουν «μελέτες» για ντεσιμπέλ, οξύτητα του ήχου και άλλες τρίχες, υπάρχει μεγάλη απόσταση σκοπιμότητας και κακοπιστίας. Κι αυτά «ενοχλούν» ανθρώπους, που δεν τους ενοχλούν το μοτέρ του ψυγείου, του κλιματιστικού, του αυτοκινήτου, ούτε καν του λιγνιτωρυχείου…

8) Είναι επικίνδυνες.

   Πράγματι έχουν φύγει πτερύγια και έχουν γίνει λίγες ζημιές. Όμως αυτό δείχνει απλά πως πρέπει να τις κάνουμε πιο γερές. Πόσα αντικείμενα, πόσες κατασκευές έχουν ξηλωθεί από τον αέρα και έχουν σκοτώσει ανθρώπους; Δεν ζήτησαν να απαγορευτεί τίποτα άλλο ακόμα και πολύ πιο μικρής οικονομικής και οικολογικής σημασίας. Μόνο για τις ανεμογεννήτριες το ζητάνε!!!!!!!!! [Που εκ του νόμου βρίσκονται μακριά από οικιστικές ζώνες!!!!!]

9) Οι ΑΠΕ είναι ασύμφορες οικονομικά και οι επενδύσεις αυτές υπάρχουν χάρη στις επιδοτήσεις.

   Είναι το πιο εξοργιστικό από όλα τα «επιχειρήματα». Συγκρίνουν την τιμή της κιλοβατώρας από λιγνίτη και ανεμογεννήτριες, χωρίς κανένα κόστος περιβαλλοντικής αποκατάστασης. Ακόμα και το σύστημα εξαγοράς ρύπων, που καταριούνται οι Βελόπουλοι, είναι σταγόνα στον ωκεανό του κόστους πραγματικής αποκατάστασης και ήδη πέταξε έξω λιγνιτοβιομηχανίες. Αν λογαριάζαμε πραγματική περιβαλλοντική αποκατάσταση το κόστος της λιγνιτικής κιλοβατώρας δεν θα ήταν απλά πολύ μεγαλύτερο από τις ανεμογεννήτριες, αλλά δεκαπλάσιο, ή εκατονταπλάσιο. Πόσο λίγδας πρέπει να είναι κανείς για να προτιμάει τις καμινάδες από τους ανεμόμυλους;

   Αλλά και ο παρονομαστής του κλάσματος είναι επίσης ψεύτικος, καθώς δεν οφείλεται σε πραγματικό κόστος, αλλά στην αισχροκέρδεια των Γερμανικών και άλλων πολυεθνικών (και των Ελλήνων εργολάβων φυσικά). Το κόστος λειτουργίας είναι ασήμαντο ακόμα και σε σύγκριση με τα πυρηνικά, δηλαδή το σημερινό «κόστος» οφείλεται στην αισχροκέρδεια και μόνο, που συνοδεύει κάθε νέα τεχνολογία. Αν ήταν όπως τα λένε οι εξυπνάκηδες, τα φωτοβολταϊκά και οι ανεμογεννήτριες θα αναπτύσσονταν μόνο στην ΕΕ, ενώ αυτό γίνεται σε όλον τον κόσμο.   

10) Μειώνουν τις βροχοπτώσεις.

   Εδώ ο «μελετητής» μπέρδεψε τα φρύδια με τα α…α. Τους ανεμομείκτες με τις ανεμογεννήτριες. Είναι δυνατόν καθηγητής πανεπιστημίου να μην καταλαβαίνει την διαφορά; Οι ανεμομείκτες δημιουργούν άνεμο, ενώ οι ανεμογεννήτριες κόβουν έστω και ανεπαίσθητα τον άνεμο, γιατί μετατρέπουν μέρος της κινητικής του ενέργειας σε ηλεκτρική και σε καμία περίπτωση δεν τον ενισχύουν και δεν τον δημιουργούν. Συνεπώς η ξεραΐλα οφείλεται στον άνεμο, ο οποίος διώχνει τα σύννεφα, την δρόσο, την πάχνη  και σε καμία περίπτωση σε αυτό που τον μειώνει έστω και ανεπαίσθητα.

   Ο κύριος καθηγητής μας μοστράρει τους επιστημονικούς του τίτλους, για να μας ψαρώσει, όπως ακριβώς έκαναν όλοι αυτοί οι «επιστήμονες» που μας έλεγαν να εμβολιαστούμε. Η πονηριά είναι πανδημία που δεν ξεχωρίζει συστημικούς και «αντισυστημικούς». Μολύνει εξίσου όλες τις ψυχές, που δεν ανέπτυξαν αντισώματα σε αυτήν.

   Η τακτική όλων αυτών είναι ίδια σε όποιο στρατόπεδο κι αν βρίσκονται. Μπερδεύουν τον κόσμο με άγνωστες ορολογίες, επιλεκτικές μετρήσεις και εν γένει μπουρδουκλώματα. Στον τόπο μου δεν υπάρχει καμία ανεμογεννήτρια και αν εξαιρέσουμε λίγες (10%) τυχερές, ή ποτιστικές ελιές, το 70% έχει μαύρη ξεραΐλα και το 20% είναι σαν καμένες (σαν να καίγαμε κλαδιά και μας ξέφυγε η φωτιά). Σε λίγο όπως το πάνε, εκείνοι που λένε, ότι δεν υπάρχει αλλαγή κλίματος, θα μας πουν «Ναι, υπάρχει μία μικρή αλλαγή, αλλά την δημιουργούν οι ανεμογεννήτριες»!!!!!!!!!!!!!   

11) Είναι οπτική όχληση !!!!!!!!!!!!!!!!!

   Ξεχάσανε να μας πουν, ότι τους δημιουργούν ψυχολογικά τραύματα, τους κάνουν μπούλιγκ και σεξουαλική παρενόχληση… Εκτός του ότι η καλαισθησία διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, αυτό που με δίδαξε η ζωή, είναι, ότι στους περισσότερους ανθρώπους είναι κατευθυνόμενη.

   Εκτός αυτού, όσοι μελετάμε και τον άνθρωπο και την ιστορία, θα έπρεπε να είχαμε καταλάβει, ότι για την συντριπτική πλειοψηφία το καινούργιο είναι άσχημο, κακόγουστο και όταν το ίδιο πράγμα παλιώσει, γίνεται εμβληματική κατασκευή. Ένα από τα πάρα πολλά παραδείγματα είναι ο πύργος του Αϊφελ, που αρχικά θεωρήθηκε τερατούργημα, ιδιαίτερα από τον λεγόμενο πνευματικό κόσμο του Παρισιού και οι σημερινοί απόγονοι και επίγονοι το θεωρούν το κυριότερο έμβλημα της πόλης τους. Αυτό θα συμβεί με μαθηματική βεβαιότητα και με τις ανεμογεννήτριες. Εδώ ακόμα και το Γκάζι έγινε «ναός της καλαισθησίας»… Παρόλα αυτά εν μέρει θα συμφωνήσω σε αυτό (!!!) όπως θα δούμε στο Β Μέρος.   

12) Ας ήτανε τουλάχιστον Ελληνικές οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά.

   Εδώ έχουν απόλυτο δίκιο, αλλά το πνίξανε μόνοι τους στις τόσες βλακείες. Όμως έτσι ομολογούν, ότι όλα τα άλλα είναι μπούρδες για να `χουμε να λέμε. Αν ήταν Ελληνικά, δεν θα ήταν καταστροφή για το περιβάλλον;

13) Τα φωτοβολταϊκά χρειάζονται περισσότερη ενέργεια για να φτιαχτούν, από όση αποδίδουν.

   Αυτό το «επιχείρημα» έχει αποσυρθεί από την κυκλοφορία, γιατί έχει αποδειχτεί, ότι χρειάζονται το 17% της ενέργειας, που αποδίδουν σε 20 χρόνια. Επίσης ανετράπη πλήρως ο μύθος, ότι δεν ανακυκλώνονται.

14) Αυξάνουν την θερμοκρασία.

   Βρήκαν λοιπόν και το αίτιο της υπερθέρμανσης, εκείνοι που λένε, ότι δεν υπάρχει υπερθέρμανση!!!!!!!!! Πράγματι πάνω από τα πάνελ υπάρχει αύξηση θερμοκρασίας, αλλά κάτω από αυτά δημιουργείται δροσιά λόγω σκιάς. Επιπλέον η σκιά συντηρεί την εδαφική υγρασία στο δύσκολο καλοκαίρι. Πάντως καλό θα ήταν να εκμεταλλευόμασταν και την θερμική ενέργεια.

15) Καταλαμβάνουν καλλιεργήσιμη γη.

   Δεν ξέρω αν παραβιάζεται ο νόμος, που τα απαγορεύει σε εδάφη υψηλής παραγωγικότητας, ξέρω όμως, ότι κι αυτό ακόμα μπορεί να συνδυαστεί μέχρις ενός σημείου βέβαια, όπως θα δούμε στην συνέχεια.

Μέρος Β

Αν υπάρχει καλή θέληση

   Θα ξεκινήσω από το λιγότερο σημαντικό, το αισθητικό μέρος του προβλήματος, για να δούμε, ότι αν υπάρχουν ιδέες και καλή θέληση, όλα μπορούν να γίνουν καλύτερα. Οφείλω να ομολογήσω, ότι ούτε εγώ θέλω ανεμογεννήτριες στο βουνό μου, όχι για αισθητικούς λόγους, αλλά γιατί θα φτιαχτούν δρόμοι σε κορυφές που τώρα δεν υπάρχουν και θα πολλαπλασιαστεί το σκουπιδαριό από τους ασυνείδητους, όπως συμβαίνει σε όλα τα σημεία, που φτάνει κάποιος δρόμος. Κι ύστερα πρέπει να μείνουν και κομμάτια του δάσους και του βουνού παρθένα.

   Όμως για όλες αυτές τις κορυφογραμμές, αντιπροτείνω άλλες χαμηλότερες, τουλάχιστον ισάριθμες θέσεις, εξίσου ανεμοδαρμένες, εντός των ορίων του Δήμου. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτήν την μανία να καταληφθούν όλες οι κορυφογραμμές και μάλιστα οι πιο ψηλές, την στιγμή μάλιστα που οι πολύ δυνατοί άνεμοι δεν είναι καλοί για τα αιολικά πάρκα. Μήπως αυτή η μανία οφείλεται σε πιέσεις των πολυεθνικών και των μεγαλοεργολάβων, που ξεκοκαλίζουν τα περιβαλλοντικά κονδύλια της ΕΕ;

   Πάντως αν μου έθεταν το δίλλημα, ή να μείνει η Motor Oil στον Δήμο μας, ή να καταληφθούν όλες οι κορυφογραμμές των Γερανείων από ανεμογεννήτριες, θα προτιμούσα χίλιες φορές το δεύτερο, παρότι προσωπικά θα με πονέσει. Κι επειδή το πρώτο δεν θα γίνει (αντίθετα μεγαλώνει το εργοστάσιο) δικαιούμαστε νομίζω να κρατήσουμε άθικτους κάποιους πυρήνες του δάσους. Να σημειώσω επίσης, ότι οι θέσεις που αντιπροτείνω σίγουρα θα δώσουν την αναλογική συμμετοχή του Δήμου μας στην ενεργειακή παραγωγή της χώρας, αν όχι περισσότερο. [Κι αυτό χωρίς να λογαριάζω την συμμετοχή του διυλιστηρίου στο ενεργειακό ισοζύγιο και φυσικά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από αυτό και τις επιπτώσεις στην υγεία κατοίκων και εργαζομένων.]

   Είδα σε περιφερειακό κανάλι πολίτες να λένε, ότι συμφωνούν με τα αιολικά και μάλιστα με τα πλωτά αιολικά, αλλά δεν τα θέλουν στην θάλασσα τους, γιατί θα αποτελούν «οπτική όχληση»!!!!!!!!!!! Τους αντιπροτείνω λοιπόν να πάρουμε εμείς την «οπτική όχληση» και στην θάλασσα μας και στο βουνό μας και να πάρουν εκείνοι την Motor oil. Διαφορετικά είναι μεγάλα γαϊδούρια.

   Ας πάμε και στο καθαρά αισθητικό μέρος. Αυτό που μου φέρνει μία αναγούλα είναι η αίσθηση πλαστικίλας, που γνωρίζω ότι έχουν τα πτερύγια. Δηλαδή αν ήξερα ότι ήταν ένα οικολογικό υλικό, ή έστω ανακυκλώσιμο, δεν θα με ενοχλούσε αισθητικά· δεν είναι και τόσο άσχημες και σίγουρα είναι πολύ πιο όμορφες από τις κεραίες στα βουνά. Επίσης συνήθως τις βλέπουμε από μακριά και το τεράστιο μέγεθος τους απλώς τις κάνει ορατές. Πόσο διαφέρει αυτή η εικόνα από τους ανεμόμυλους; Αλλά κι από κοντά κι από μακριά, εγώ βλέπω τον κόσμο να τις χαζεύει· όχι να στρέφει το βλέμμα αηδιασμένος.

   Ωστόσο γιατί να μείνουμε εκεί και να αρκεστούμε στο «μη άσχημο» και να μην προχωρήσουμε στο καλαίσθητο, τουλάχιστον με την έννοια της ποικιλίας; [Γιατί αντικειμενική καλαισθησία δεν υπάρχει.] Αυτή την στιγμή όλες οι ανεμογεννήτριες στην χώρα (και παγκοσμίως) είναι ακριβώς ίδιες, ενώ θα μπορούσε να υπάρχει τεράστια ποικιλομορφία τουλάχιστον σε χρώματα, συνδυασμούς χρωμάτων, αλλά  και σχέδια. Επίσης πέραν των γεννητριών σε οριζόντιο άξονα, θα μπορούσαν να προστεθούν και γεννήτριες κάθετου άξονα με πολύ περισσότερα σχέδια. Επίσης σε κάποιες τουλάχιστον περιοχές ο πύργος μπορεί να ντύνεται με πέτρα ως κάποιο ύψος. Επίσης αντί για ένα μόνο φωτάκι στην άκρη του πτερύγιου, να υπάρχουν κι άλλα σε όλο το μήκος με διάφορα χρώματα.

   Ακόμα περισσότερο· ίσως πρέπει να ξεκολλήσουμε από τις γιγαντιαίες κατασκευές και να αναπτύξουμε και μικρότερες, αλλά πολύ περισσότερες. [Πάντως όσον αφορά τις δασικές τουλάχιστον περιοχές, αυτονόητα θα είναι ψηλότερες από το δάσος, ιδίως αν είναι πεδινό.] Κατανοώ, ότι η μονοτυπία και ο γιγαντισμός αποδίδουν πολύ μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη για τους μεγάλους κατασκευαστές και καθιστούν αδύνατο τον ανταγωνισμό από άλλους μικρότερους, αλλά στο χέρι των πολιτών είναι να τα αλλάξουν όλα αυτά και να δώσουν χώρο σε μία εγχώρια βιομηχανία και εγχώρια τεχνολογία.

   Και ο τρόπος σίγουρα δεν είναι η δαιμονοποίηση των ΑΠΕ, αλλά η συστράτευση όλων μας στην απαίτηση εγχώριας τεχνολογίας και εγχώριας βιομηχανίας, καθώς και σημαντικών μέτρων κοινωνικοποίησης του συστήματος παραγωγής και κατανάλωσης της ενέργειας.

   Εάν επιβληθεί η πολυτυπία και η αισθητική αναβάθμιση και εάν ενισχυθούν νομοθετικά και επιδοματικά τα πιο «ανθρώπινα» (μικρομεσαία) μεγέθη, ο δρόμος για μία Ελληνική υγιή βιομηχανία ΑΠΕ θα ανοίξει διάπλατα, καθώς και για μεγάλο αριθμό μικροεπιχειρήσεων, που θα αναλάβουν το αισθητικό μέρος και όχι μόνο. Γύρω από μία βασική τεχνολογία και βιομηχανία πάντα ανθούν πολλές μικρότερες επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

   Μία ιδέα για μικρές κατασκευές με σημαντικό ενεργειακό όφελος είναι οι ανέμες σε σειρά, που δεν τροφοδοτεί κάθε μία την γεννήτρια της, αλλά όλες μαζί μία μεγάλη γεννήτρια. [Κι αυτή μπορεί να δώσει επίσης πολλούς επιπλέον τύπους.]

   Μία ιδέα αποκατάστασης υφιστάμενων, ή μελλοντικών ζημιών, είναι να ανεβάζουν νερό τα αιολικά πάρκα, για να βοηθιόνται κάποιοι πυρήνες αναβλάστησης τουλάχιστον. Αρα οι αναμογεννήτριες θα υποχρεούνται να βοηθάνε την αναδάσωση με νερό, δηλαδή ενέργεια για να το ανεβάσουν. Δεν είναι καλό αντικίνητρο για φωτιές αυτό, αν όντως εκείνοι βάζουν τις φωτιές; Δεν είναι προτιμότερο από το να αφεθεί μία αναδάσωση στην τύχη της και μάλιστα σε τόσο δύσκολους υδρολογικά καιρούς;

   Επίσης μία ιδέα, που ανέφερα και στο «βιομάζα και πυρασφάλεια» είναι η χρήση ανεμόμυλων και για άλλες χρήσεις πλην της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, όπως για την ανόρυξη και εξύψωση νερού.

   Φυσικά πρέπει να απαγορευτεί δια νόμου η περαιτέρω εγκατάσταση στις πιο ψηλές κορυφογραμμές ενός βουνού. Πάντα υπάρχουν και χαμηλότερες γύρω γύρω από τις οποίες πάρα πολλές είναι κατάλληλες. Επίσης υπάρχουν θαλάσσια σημεία στα οποία μπορούν να εγκατασταθούν αιολικά πάρκα και όχι μόνο να έχουν περιορισμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αλλά να ωφελούν κιόλας με τεχνητούς υφάλους για την θαλάσσια πανίδα. Και επιπρόσθετα υπάρχουν τα πλωτά αιολικά.

   Σε κάθε περίπτωση, είναι παράνοια να γεμίζουμε γιγαντιαία αιολικά τις ψηλές κορυφογραμμές, όταν υπάρχει τόση ποικιλία ενεργειακών επιλογών και όταν είναι δεδομένο, ότι η αιολική ενέργεια μέχρις ενός σημείου πρέπει να συμμετέχει στην συνολική παραγωγή (γιατί δεν φυσάει συνέχεια) αν βέβαια οι επιλογές γίνονται με βάση τις εθνικές ανάγκες και δυνατότητες και όχι τα Γερμανικά συμφέροντα και τις Γερμανικές ανάγκες. Κλείνουν πυρηνικά και θερμοηλεκτρικά και σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό των Ρώσικων ενεργειακών πηγών, διψάνε σαν βαμπίρ για ενέργεια και την πέφτουν σε όποιον μπορούν να αρμέξουν τους δικούς του φυσικούς πόρους, σαν τους εξωγήινους πολιτισμούς σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

   Φυσικά (όπως πάντα) δεν έχουν κανέναν σκοπό να πληρώσουν, γι αυτό επιβάλλουν τα δικά τους μοτίβα στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία και στις Ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις κι έτσι όχι μόνο κάνουν τζάμπα την πράσινη μετάβαση, αλλά έχουν και όφελος. Δικό τους κόλπο είναι ο καθολικός γιγαντισμός, στον οποίο δεν έχουν ανταγωνισμό.

   Στο κάτω κάτω ας αφήσουμε το δίλλημα της εκμετάλλευσης των υψηλών κορυφογραμμών σε μελλοντικές γενεές, αν και όταν το χρειαστούν. Αν κάνουμε όλα τα άλλα που λέω, θα υπερκαλύψουμε κατά πολύ το απαιτούμενο ποσοστό αιολικής στο συνολικό μίγμα ενέργειας και για πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση από την σημερινή.

   Οσον αφορά την συνύπαρξη φωτοβολταϊκών και καλλιεργειών είναι εφικτή (έως ενός ορίου βέβαια) και πολύ ωφέλιμη για το δικό μας κλίμα. Δεν μιλάω βέβαια για εκτατικές και αροτραίες καλλιέργειες, ούτε για δεντροκαλλιέργειες, αλλά κυρίως για λιβαδική χρήση και κάποιες σκαλιστικές εντατικές καλλιέργειες, συνήθως «κλειστές». Βέβαια πρέπει να ανυψωθούν στα 2 μέτρα, να γίνουν πιο γερές απέναντι στον άνεμο και λίγο πιο αραιές οι σειρές.

   Καλά «οικόπεδα» για φωτοβολταϊκά είναι και οι δρόμοι χωρίς δεντροστοιχίες. Όχι βέβαια να κόψουμε τις υπάρχουσες δεντροστοιχίες, αλλά μόνο όπου δεν υπάρχουν.

   Τέλος τα φωτοβολταϊκά πρέπει να γίνουν τόσο φτηνά, που να μην συμφέρει η κλοπή τους. Δηλαδή πολύ μαζική εγχώρια παραγωγή και επιδότηση της νόμιμης αγοράς, όχι της λειτουργίας· τουτέστιν ουσιαστικά τζάμπα για τους φτωχούς και για τους αγρότες και πολύ φτηνά για όλους τους άλλους, αρκεί να χρησιμοποιηθούν εντός Ελλάδας και με τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας και ύψους. Αυτό θα δημιουργήσει «ανισότητα» υπέρ των φτωχών και θα επιτρέψει σε όλους να γίνουν παραγωγοί και στους φτωχούς να μην ξεπουλάνε τα κτήματα τους. Θα βοηθήσει επίσης την εγχώρια βιομηχανία, όχι μόνο γιατί θα πολλαπλασιαστεί η εγχώρια αγορά, αλλά και γιατί η μαζική παραγωγή θα τις καταστήσει ανταγωνιστικές και στο εξωτερικό.  

Μέρος Γ

Μέχρι που πρέπει να φτάσει η ανάπτυξη ΑΠΕ;

   Σίγουρα πολύ περισσότερο από σήμερα. Η καύση πρέπει να μείνει ως εφεδρεία τόσο λόγω της μη διαρκούς λειτουργίας των ΑΠΕ, όσο και ως πολεμική εφεδρεία. Φυσικά ο λιγνίτης πρέπει να αντικατασταθεί με Ελληνικό φυσικό αέριο, που έχουμε για πολλούς πολλούς αιώνες κι όχι 30-40 χρόνια, όπως ορέγονται να λεηλατήσουν μαζί συστημικοί νεοταξίτες και «απροσκύνητοι πατριώτες».

    Τι μας λέει δήθεν αθώα ο κ. Βελόπουλος; Ότι μπορούσαμε να πληρώσουμε το χρέος μας και να μας περισσέψουν πολλά από τον Ελληνικό ορυκτό πλούτο!!!!! Ποιο «χρέος» κύριε Βελόπουλε; Στην Γερμανία τα έμαθες αυτά; Το «χρέος» θα πληρωθεί από το χρέος της Γερμανίας προς εμάς, αλλιώς δεν θα πληρωθεί. Αυτό μόνο θα δεχόταν ένας πατριώτης, όχι να κάνει την χώρα του ένα απέραντο ορυχείο, για να πληρώνουμε μόνιμα γαμ…τικα. [Φυσικά, όπως όλοι οι ψευταράδες, τώρα που είναι αντιπολίτευση καπηλεύεται και το Γερμανικό χρέος, όπως ακριβώς έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι την τελευταία ημέρα που ήταν στην αντιπολίτευση. Την πρώτη ημέρα που ανέβηκε στην κυβέρνηση, το ξέχασε… Πόσο μάλλον ο Βελόπουλος που μας λέει από τώρα, πως θα πληρώσουμε το χρέος, κλείνοντας πονηρά το μάτι στα διεθνή αρπακτικά, που θέλουν να κάνουν την χώρα κεραμιδαριό για να τα κονομήσουν… Όπως είδαμε προ ημερών, ούτε ο Μητσοτάκης έχει πρόβλημα να καπηλευτεί τον θάνατο των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων στην διάρκεια της κατοχής και μάλιστα από την θέση του πρωθυπουργού. Αφού σε αυτήν την χώρα είναι τζάμπα να βυσσοδομείς πάνω στους νεκρούς.]

   Ο ορυκτός πλούτος της χώρας ανήκει μόνο στους Ελληνες, αλλά όχι μόνο σε μία γενιά, που ορέγεται να ξεχρεώσει, χωρίς να στεναχωρήσει τους πατρόνες της και να τεμπελιάσει γλείφοντας κόκαλα από την λεηλασία. Θα πάρει και η γενιά μας το μερτικό της με απόλυτη ασφάλεια όμως. Δεν πρέπει να ξεκινήσουμε εξορύξεις υδρογονανθράκων σε δύο και τρεις χιλιάδες μέτρα υποθαλάσσιο βάθος. Αυτά είναι για μελλοντικές γενιές, που θα έχουν και ασφαλή τεχνολογία. Εμείς έχουμε υπεραρκετούς πόρους και σε χαμηλά βάθη και στην στεριά. Γιατί πρέπει να εφοδιάσουμε όλη την Ευρώπη και μάλιστα όχι σε τιμές κρίσης, αλλά στις εξευτελιστικές τιμές, που θα μας επιβάλλουν; Χαμηλά βάθη και στεριά σημαίνει χαμηλό κόστος, δηλαδή αυτό ακριβώς που έχουμε ανάγκη αυτή την στιγμή για την ενέργεια που καταναλώνουμε μόνο εμείς.

   Ενώ έχουμε την δυνατότητα και την Θεία ευλογία για χαμηλού κόστους ασφαλείς εξορύξεις λοιπόν, οι Βελόπουλοι μας λένε να μπούμε σε έξοδα που δεν μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας (άρα να φέρουμε ξένους) και να ρισκάρουμε περιβαλλοντικές καταστροφές, για να έχει φτηνό αέριο η Ευρώπη και με τα «κέρδη» μας να πληρώνουμε «χρέη»... Ρε μπράβο πατριωτισμός!!!!!!!!!!!!!! [Η Ρωσία έχει φτηνούς υδρογονάνθρακες, γιατί το σύνολο εξορύσσεται στην στεριά, γι αυτό επωφελήθηκε λιγάκι κι ο λαός. Η Νορβηγία κονόμαγε, όταν τα αποθέματα της τότε ΕΣΣΔ ήσαν εκτός Ευρωπαϊκής αγοράς, γι αυτό τώρα θέλει τον πόλεμο. Εμείς μέχρι να αναπτύξουμε όλες αυτές τις εξορύξεις και τους αγωγούς, που θα τροφοδοτούν την Ευρώπη, πιθανότατα θα έχουμε ξανά τον ανταγωνισμό του Ρώσικου αερίου και φυσικά Αιγυπτιακού, Ισραηλινού, Αραβικού, Αζέρικου κ.α..

   Οσο για το πόσο «ασφαλείς» είναι αυτές οι εξορύξεις. Η μεγαλύτερη πολυεθνική (Exxon Mobil) στα νερά της μεγαλύτερης υπερδύναμης δεν μπορούσε για μήνες και μήνες να κλείσει μία τρύπα στα 150 μέτρα βάθος και μας λένε, ότι είναι ασφαλέστατες οι εξορύξεις στα 3.000 μέτρα!!!!!!!!! Μάλιστα οι ίδιοι μας λένε, ότι και τα πυρηνικά είναι ασφαλέστατα!!!!!!!!!!!!!! Το Τσερνομπίλ δεν έγινε; Το Three miles island δεν έγινε; Ή μήπως το ότι δεν έγινε παντού το ίδιο, σημαίνει, ότι είναι ασφαλή; Και που μας προτείνουν οι παντογνώστες να φτιάξουμε το δικό μας πυρηνικό; Στην Ορεστιάδα!!!!!!!!!!!! [Γιατί τάχαμτες δεν θα το βομβαρδίσουν οι Τούρκοι λόγω εγγύτητας με τα εδάφη τους!!!!!!!!!!!!! Αυτοί που δεν κωλώνουν να βάλλουν σε τέτοιο κίνδυνο την χώρα τους, θα κωλώσουν από την εγγύτητα, αν θα έχουν την ευκαιρία να εξοντώσουν τον στρατό μας και μάλιστα με δικά μας πυρηνικά…]

   Εχουν όμως και το άλλο «ακαταμάχητο επιχείρημα»: «Εντάξει, έχουν συμβεί ατυχήματα, αλλά έχει προχωρήσει η τεχνολογία και τώρα πιά είναι ασφαλής». Δεν έχω αμφιβολία, ότι έχει προχωρήσει η τεχνολογία και ότι τα βιομηχανικά ατυχήματα μελετώνται και παίρνονται μέτρα (πάντα στο μέτρο του «οικονομικά εφικτού» βέβαια). Ποια εγγύηση υπάρχει όμως για μία ανώριμη τεχνολογία; Για τα εμβόλια έλεγαν (πολύ σωστά) ότι δεν δεχόμαστε να γίνουμε πειραματόζωα και είναι έγκλημα να γίνει ολόκληρη η ανθρωπότητα πειραματόζωα. Ας την δούμε λοιπόν σε βάθος χρόνου αυτήν την «ασφαλή» τεχνολογία και ας πάρουν τις αποφάσεις οι γενιές που θα χρειάζονται πράγματι να πάρουν αυτά τα ρίσκα. Για εμάς είναι τουλάχιστον αχαριστία να μην αρκεστούμε στις φτηνές εξορύξεις, που σε συνδυασμό με τις ΑΠΕ μπορούν να μας δίνουν πολλαπλάσια ενέργεια από την σημερινή.

   Γαργαλάνε ξεδιάντροπα τα αυτιά του λαού οι ψευτοπατριώτες, γιατί ακόμα κι αν ήταν αλήθεια οι φούσκες που λένε και γινόμασταν όλοι εμίρηδες, αυτό είναι το όραμα τους για το έθνος μας; Να γίνουμε όλοι κοπρόσκυλα από την λεηλασία του ορυκτού πλούτου; [Βέβαια κατά βάθος δεν υπάρχει αυτός ο κίνδυνος, γιατί θα τα φάνε όλα μόνοι τους, αλλά σε όλες τις άλλες αμαρτίες τους θα προστεθεί και ο σκανδαλισμός του λαού και θα γίνουν σκωληκόβρωτοι.]

   Να προσθέσω δε ότι ο λιγνίτης, που τόσο πολύ λατρεύουν να τον καίνε, είναι όντως υπερπολύτιμο εθνικό κεφάλαιο ως εδαφοβελτιωτικό και πρέπει να σταματήσουμε άμεσα να τον καίμε, αφού μάλιστα έχουμε το πολύ πιο «καθαρό» φυσικό αέριο. Δηλαδή αυτό το υπερπολύτιμο εδαφοβελτιωτικό απόθεμα, που μπορεί να υποκαταστήσει σε μεγάλο βαθμό το τεράστιο έλλειμμα βιομάζας που έχουμε, ο Βελόπουλος θέλει να το κάνουμε στάχτη και μπούρμπερη, για να γλιτώσουμε από τις «σατανικές» ανεμογεννήτριες!!!!!!!!!!!!!!!

Επίλογος

   Το σύστημα δεν αρκείται πλέον να ελέγχει μόνο το κυβερνών κόμμα, αλλά και όλες τις πιθανές «εναλλακτικές» της εκλογικής πελατείας. Αυτό δεν σημαίνει, ότι υπάρχει άμεσος χρηματισμός όλου του πολιτικού κόσμου, αλλά υπάρχει ένα άτυπο σύμπλεγμα αλληλοεξυπηρετήσεων, πολλές φορές τριγωνικό, ή πολυγωνικό, που καθιστά σχεδόν αδύνατη την διερεύνηση του. [Π.χ. οι αβρότητες Σαμαρά με Παππά κάτι δεν δείχνουν; Είναι φυσιολογική «αστική ευγένεια»;]

   Ο κόσμος άλλοτε στρέφεται δεξιά, άλλοτε αριστερά, άλλοτε προς το κέντρο. Το σύστημα έχει έτοιμες εναλλακτικές για κάθε γούστο του λαού… Στα λόγια είναι άλλοτε λίγο, άλλοτε πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους, αλλά στην πράξη όλοι συγκλίνουν, ότι και να λένε πριν τις εκλογές. Δεν λέω, ότι είναι ακριβώς ίδιοι, αλλά με έναν μαγικό τρόπο, όσο «ακραίοι» και να ήσαν πριν τις εκλογές, όταν πάρουν την εξουσία, γίνονται με την μία «ρεαλιστές»…

   Δεν θεωρώ εκ προοιμίου κακό πράγμα τον ρεαλισμό, αλλά τον προτιμώ πριν τις εκλογές… Επίσης δεν μπορώ να τον αποδεχτώ, όταν ταυτίζεται με τον ραγιαδισμό και το να κάνεις την πατρίδα σου ορυχείο, για να πληρώνεις «χρέη» είναι ένας «ρεαλισμός», που πάντα θα με έχει απέναντι. Κι όταν έχεις το θράσος αυτό να το ονομάζεις «εθνική πολιτική» και «πατριωτισμό», μου πιστοποιείς, ότι δεν έχεις ηθικούς φραγμούς.

   Όμως αναρωτιέμαι: Θέλουν πράγματι να πάρουν την εξουσία; Τότε γιατί λένε τόσες μπούρδες; Λες και τους τρομάζει να θεωρηθούν πιό λογικοί από τους άλλους και πασχίζουν να μας αποδείξουν, ότι δεν είναι λιγότερο γελοίοι από τα συστημικά κόμματα. Ότι απλώς λένε «όχι» σε όλα. Θέλει στ αλήθεια να τραβήξει κόσμο εκείνος που παραλογίζεται, ή να δώσει πάτημα στο σύστημα να χαρακτηρίζει όλους τους αντιπάλους του σχιζοφρενείς;

Π. Ρέππας

Δημοσίευση: Νοεμβρίου 02, 2024

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ποιόν ωφελούν οι υπερβολές και οι παραλογισμοί."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator